I det fynske folks tjeneste

Markusholms formand: Vigtigt at så tvivl om tidligere ansats troværdighed

- Det er en kamp, og der må vi kæmpe for institutionens overlevelse. Så klart formulerer formanden for bostedet Markusholm, Niels Vissing Jacobsen sig i dag til TV 2/FYN, da han skal forklare, hvorfor bestyrelsen overvejer at politianmelde en tidligere ansat, der har fortalt om massive stofproblemer på institutionen.

I følge udsendelsen overlader de ansatte beboerne til sig selv og ignorerer misbrug af hash, piller og heroin.

På sprøgsmålet om institutionen ikke hellere skulle koncentrere sig om at håndtere problemerne med stoffer, i stedet for at undersøge muligheden for en sag mod den tidligere ansatte, Henrik Holmer, for brud på tavshedspligten, henviser formanden til DR's 21 Søndag, der fortalte om to unge klienter, der døde af overdoser på Markusholm:

- Jeg ser det som en kamp for at overleve nu. Vi er i en situation, hvor det er svært at få nye klienter på grund af den tv udsendelse.

- Og så er det vigtigt for jer at så tvivl om Henrik Holmers troværdighed ?

- Ja det er det.

Hævntogt, siger formanden

Ifølge formanden er hele sagen blot udtryk for en enkelt persons hævntogt, Henrik Holmer blev nemlig fyret fra Markusholm.
- Hans afskedssalut var, at han ville lukke stedet, og det er han i gang med nu.
- Men hvad så med de naboer, der står frem, og de to tidligere praktikanter, hvad er deres motiver ?
- Jeg synes ikke, at naboerne har kommet med så alvorlige beskyldninger, men det er da klart, at her somme tider er lidt ballade, og det vil de helst undgå.
- Hvad med praktikanterne Janne Thielke (der udtalte sig på DR) og Jakob Madsen (der udtalte sig på TV 2/FYN mandag) ?
-Janne Thielke var her kun kort, og den andens udtalelser har jeg ikke hørt.

Problemet er løst

Formanden siger, at Markusholm har løst problemet med stoffer på det halve år siden de to dødsfald, men han hævder også, at stofproblemet aldrig har været stort.
- Vi har aldrig i bestyrelsen fået at vide, at der skulle være store problemer med stoffer.
- Når I nu ikke tidligere har fået det at vide fra personalet og ledelsen, kunne I jo vælge at sende Henrik Holmer en flaske vin for at give jer oplysninger nu, i stedet for at I overvejer at politianmelde ham ?
- Som sagt så ser jeg situationen som en kamp nu, slutter Niels Vissing Jacobsen.