I det fynske folks tjeneste

Medaljehåb: fynske ryttere skal på banen i dag

Foto: Nils Mogensen Svalebøg/Fynske Medier

00:21

1 af 2

Søndag eftermiddag bliver konkurrencerne i ridning indledt ved De Paralympiske Lege i Rio. Her repræsenterer hele to ryttere Fyn, og de har gode medaljechancer.

Bare fordi OL er slut, er det ikke slut med medaljer. For netop nu er de Paralymiske Lege i gang i Rio, og her er der også mulighed for medaljer til Danmark. 

Det er den rutinerede PL-rytter Annika Lykke Dalskov fra Otterup på Nordfyn, og PL-debutanten Stinna T. Kaastrup fra Odense, som i dag skal banen i holddiciplinen. 

Annika  Lykke Dalskov var både med til PL i 2008 i Beijing, hvor hun sikrede Danmark en sølvmedalje ved diciplinen Mesterskabsklasse og en bronzemedalje ved diciplinen kür, og i 2012 i London, hvor hun sikrede bronzemedaljer i de to førnævnte dicipliner. Annika Lykke Dalskovs handicap er en rygmarvsskade, og til dagligt er hun civilingeniør ved Nyborg Kommunes Natur- og miljøafdelingen.

Klokken 15.00 søndag rider hun altså ind til sit tredje Paralympiske Lege, hvor hun forhåbentlig kan vinde medaljer igen. 

Læs også Paralympiske lege: Min hest døde lige før PL

For 22-årige Stinna T. Kaastrup fra Odense er det første gang til Paralympiske Lege, men hun har tidligere placeret sig godt til både EM  og VM. Til EM i 2013, som blev afholdt i Herning, fik hun tre bronzemedaljer. Stinna T. Kaastrup mangler begge sine ben, men det afholder hende ikke fra at ride på banen i aften klokken 19.00.  Til daglig læser hun Engelsk på Syddansk Universitet. 

Stinna T. Kaastrup skulle faktisk have deltaget i PL for fire år siden, men hendes gamle hest, Snøvs, døde af en blodprop lige før, de skulle afsted. Nu stiller hun op med hesten Smarties. 

Ved du noget? Så send os et tip