I det fynske folks tjeneste

Millioner til nye legepladser i Odense

Det bliver fremover sjovere at være et legebarn i Odense

"At lege er at leve" hedder visionen i Odense Kommune, og fremover bliver der flere nye, anderledes legepladser i byen.

Kommunen er klar til at afsætte over 12 millioner kroner til nyskabende legepladser overalt i byen. Gamle legepladser skal renoveres og helt nye skal opføres i blandt andet Odense Havn og Stige Ø.

På Stige Ø bliver der efter planen lavet et såkaldt lege- og bevægelsesområde på den gamle losseplads. Legepladsen skal kombineres med naturoplevelser i området, der skal blive til et yndet udflugtsmål for fynske familier. Legepladsen kommer til at koste to millioner kroner.

På havnen vil kommunen med en række samarbejdspartnere etablere interaktive legeredskaber og motionsstier mellem havnepladsen og de elamene boliger. Kommunen skyder halvanden million kroner i projektet, mens Lokale- og Anlægsfonden skyder et tilsvarende beløb i opførelsen af den nye legeplads.

Danmarks Mediemuseum skal udbygges så børn og unge kan få et indblik i medieverdenen. Kommuens ideer er blandt andet at gæster skal kunne lege studievært, rockstjerne og selv lave tv og film med brug af arkivmateriale.

Næsby får et fodboldlegeland til 1,5 millioner kroner og Den Katolske Skole får en helt ny legeplads ned mod Odense Å.

Formålet med alle de nye legepladser er at markere Odense Kommune som en by, der tager legen alvorligt. Planen bliver debatteret på By- og Kulturudvalgsmødet tirsdag, og de mange nye legepladser skal opføres fra 2009-2011.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.