Naboer frygter vej til Alsbro

En bro mellem Bøjden og Als står højt på ønskelisten hos både de sydfynske borgmestre og erhvervsfolk. Men for lokalbefolkningen er en ny motorvej skræmmende.

Både en interesseforening, erhvervsliv og lokale politikere på Sydfyn har kastet sig ind i kampen for at få en bro mellem Bøjden og Als.

Men selvom broen foreløbig kun er en vision, så er beboerne i Falsled, Svanninge og Millinge bange for hvad en bro vil betyde for lokalområdet.

- Vi er meget bekymrede for at området bliver splittet op ved at man får en stor vej igennem det. Vi synes selv at vi har et meget unikt område med øhavet, Helnæsbugten og Svanninge Bakker, og det er med til at fremme turismen. Det harmonerer ikke med en stor vej, siger Susanne Jervelund, der er medlem af lokalrådet for Svanninge, Millinge og Falsled.

Borgmesteren i Faaborg-Midtfyn mener, at man i første omgang skal fokusere på at få planerne om broen i gang, men han frygter heller ikke en stor vej mellem Faaborg og Odense.

- Vi må tage diskussion om hvilken vej vi skal have og hvor den skal gå senere. Men vi bliver nødt til ikke bare at tænke naturbeskyttelse, men også erhvervsliv, fordi det er det vi skal leve af i fremtiden på Sydfyn, siger Christian Thygesen(V), der er borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune.

vej

Cowi har foreslået to modeller til en eventuel ny vej.

Den første model består af en ny 18 km lang motortrafikvej syd om Bøjden og videre mod nord og vest om Svanninge. Herefter skal bilerne benytte den eksisterende rute 43.

Den anden model bygger på en ny motorvej der kobles til Svendborg-Odense motorvejen nord for Ringe. Den forsætter herfra næsten i direkte linjeføring mod sydvest og går mellem Østerby og Svanninge syd om Bøjden og herfra til broen til Als.

Oversigt

    Oversigt