Narkoman smadrer ægtepars drøm

Et ægtepar fik for fire år siden smadret deres bil og nogle møbler, da en stofmisbruger brød ind i deres hjem. Ægteparret skal selv betale for skaderne. Institutionen  som drengen var anbragt i, har nemlig ingen forsikring der dækker. [size=2] [/size]

Skal selv betale

I en rus brød den 16-årige i en lade ved ejendommen og smadrede blandt andet bilen og andet indbo.

Det er Fyns Amt, der holder tilsyn med institutionen. Her oplyser man, at reglen er, at det er misbrugerens eget ansvar at have en ansvarsforsikring.

Selv om drengen var anbragt på insitutionen, har den ikke en forsikring, der dækker. Samsø Kommune, som anbragte drengen, har heller ingen forsikring. Samtidig vil drengens forældres forsikring heller ikke betale.

Staten hjælper Gunnar

Det er nu blevet besluttet, at den nu 20-årige misbruger skal betale en erstatning på 53.500 kroner.

- Jeg får aldrig pengene, for fyren ejer ikke salt til et æg, siger Gunnar Normann Pedersen, der fik sin bil og møbler smadret.

Kristine Maria Riis, der er lektor i jura, råder Gunnar Normann Pedersen og hans kone til at sende en ansøgning til Erstatningsnævnet.

Reglen er, at staten lægger ud for den unge misbruger og betaler ægteparret.  

- Der er simpelthen en lovgivning, der er skabt til at løse netop dette problem, fordi man fra lovgivningens side heller ikke synes, at det er acceptabelt.

Oversigt

    Oversigt