Ny charmeoffensiv over for hollandske læger

Manglen på nye lægehænder i lægepraksisser i flere mindre byer får nu Region Syddanmark til at lave en ny charmeoffensiv for at lokke hollandske læger til.

Det første forsøg mislykkedes, måske af for kort ansøgningsfrist, vurderer Gitte Kristensen, regionens praksisafdeling. Det skriver JydskeVestkysten.

- Men vi giver ikke op. Den hollandske lægeuddannelse ligner den danske mere, end den tyske og polske gør. Kulturen er også mere lig vores, så det er umiddelbart lettere at oversætte en hollandsk læge til Danmark, siger hun.Lige nu mangles hårdt tre nye praktiserende læger i Nordborg, en i Gørding og en i Ølgod.

I Stenstrup nord for Svendborg findes i dag regionens eneste hollandske praktiserende læge, Cess Stavenuiter. Han kom hertil på grund af kærlighed til en fynsk pige, der nu er hans kone, men han ser også andre gode grunde til at tage springet fra Holland til Danmark:

- Uddannelse, mentalitet og holdninger til sundhed og sygdom er meget genkendelige for en hollandsk læge i Danmark. Hollandske læger har op mod 2500-2700 patienter og en længere arbejdsdag end i Danmark, hvor vi i gennemsnit har omkring 1600 patienter, men bredere opgaver, siger Cess Stavenuiter.

 

Oversigt

    Oversigt