Ny katastrofemåling rammer SF's formand

Annette Vilhelmsen er den mindst egnede partileder til at stå i spidsen for en regering, mener vælgerne.

Det har været en uafbrudt nedtur i meningsmålingerne for Annette Vilhelmsen, siden hun i efteråret vandt kampen om formandsposten i SF. Og nu kan der føjes endnu en dårlig måling til den efterhånden store samling.

I vælgernes øjne er Vilhelmsen den mindst egnede partileder til at bestride posten som leder af en regering, viser en måling, Gallup har lavet for Berlingske.

På en skala fra nul til 10 opnår SF's leder en score på 2,0. Det er den laveste blandt samtlige partiledere.

Venstres Lars Løkke Rasmussen topper med en score på seks efterfulgt af De Radikales Margrethe Vestager med fem.

For nylig bevægede SF sig tæt på spærregrænsen med en tilslutning på kun 2,8 procent ifølge en Megafon-måling.

Og den rekordlave opbakning smitter af på Annette Vilhelmsen, mener SF's politiske ordfører, Jonas Dahl. Det er ikke formanden, vælgerne vender sig imod, men partiet.

- Der er ingen tvivl om, at det er et udtryk for, at SF generelt ligger alt for lavt i meningsmålingerne, og det slår selvfølgelig også igennem i de undersøgelser, som viser hendes egnethed som statsminister, siger han til Berlingske.

Jonas Dahl understreger samtidig, Annette Vilhelmsen aldrig nogensinde har gjort sig forestillinger om at blive venstrefløjens statsministerkandidat.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) får en overordnet score på fire fra det samlede vælgerkorps. Vælgere fra rød blok giver hende en score på 6,0, mens vælgere fra blå blok bedømmer hende til 2,5.

Målingen er lavet, inden regeringen indgik forlig om sin vækstplan samt før indgrebet i lærerkonflikten.

Oversigt

    Oversigt