I det fynske folks tjeneste

Ny trafik-app gør skolevejen livsfarlig

02:25

1 af 2

Odense Kommune har netop lanceret en app til smartphones, der skulle gøre skolevejen mere sikker. Men i mange tilfælde viser programmet farlige veje frem for de trafiksikre skoleveje.

Skolevejen fra Jernbanevej eller Kildetoften i Tarup til Tarup Skole går for de fleste elever af små rolige villaveje, hvor der kører få biler og hvor vejene er fartdæmpet med adskillige bump.

Men står det til Odense Kommune skal de små nye elever i stedet vælge at gå eller cykle den væsentligt længere vej via Rugårdsvej, hvor der kører tusindvis af biler og ikke er cykelsti. Det er i hvert fald den rute programmet "Find Skolevej" til smartphones foreslår, hvis man søger efter den mest sikre skolevej.

- Jeg kunne aldrig finde på at sende mine børn ud på Rugårdsvej, og det er heldigvis heller ikke nødvendigt, når de kan gå ad den fredelige Bakkevej, siger Mette Knabe, der bor på Jernbanevej i Tarup.

Veje findes ikke

Bor man på den nærliggende Bakkevej, så giver programmet slet ingen tips til en sikker skolevej, da der ifølge programmet slet ikke findes en Bakkevej i Odense. Og flere andre kommunale veje er heller ikke at finde i "Find Skolevej".

- Den er helt ubrugelig, og jeg kan slet ikke se, hvad man skal bruge den app til, siger Mette Knabe.

Bor man på Snorresvej og vil finde vej til Provstegårdsskolen bliver man i stedet ledt til en adresse på Zakarias Nielsens Vej, hvor hverken Provstegårdsskolen eller andre skoler ligger.

Appen kan i øvrigt kun finde folkeskoler, og hvis man går på en folkeskole uden for sit skoledistrikt, er der heller ingen hjælp at hente i "Find Skolevej".

- Det er jo meget upraktisk og uanvendeligt, når man kun lige kan finde den nærmeste skole, siger Chris Blæsbjerg, hvis barn går på Næsby Skole i stedet for Tarup Skole.

Brandslukning i gang

I Odense Kommune er man ikke stolt af de mange fejl i den nye app.

- Det er beklageligt med disse begynderfejl og det skal vi have rettet hurtigst muligt, siger rådmand Steen Møller(K).

Siden TV 2/FYN gjorde kommunen opmærksom på de mange fejl, har programmørerne tilsyneladende arbejdet på højtryk for at få rettet nogle af de farligste fejl. I hvert fald er flere ruter blevet rettet til, så man nu ikke længere bliver rådet til at gå over Rugårdsvej, når man skal til Tarup Skole fra fx Kildetoften.

Men i andre bydele i Odense foreslår programmet fortsat underlige skoleveje. Hvis man fx vil fra Ibsensvej til Sct. Hans Skole, bliver de små elever ledt ud på en pæn omvej og ud på den trafikerede Skibhusvej i stedet for at gå ad den mindre Vilhelmsvej.

- Vi arbejder på at gøre det muligt at vælge andre skoler og vi håber at borgerne i Odense vil hjælpe os med at finde eventuelle fejl i appen, siger lyder det fra rådmanden.

Du kan hente appen i Google Play eller Appstore ved at søge på "skolevej", og hvis du finder andre vildledende eller farlige skoleveje, må du meget gerne fortælle om det på www.facebook.com/tv2fyn.

Hent "Find Skolevej"

Du kan hente appen i Google Play eller Appstore ved at søge på ”skolevej”

Er din skolevej sikker?

Bliver din skolevej angivet korrekt i 'Find Skolevej'? Fortæl os hvad appen foreslår på www.facebook.com/tv2fyn

Ved du noget? Så send os et tip