I det fynske folks tjeneste

Nyborg Gymnasium vil stoppe Tietgens internationale drømme

I sidste uge blev Tietgen Handelsgymnasium godkendt til en international gymnasieuddannelse. Nu vil Nyborg Gymnasium stoppe dem.

00:46

Handelsgymnasiet i Odense har fået status som kandidatskole til den internationale gymnasieuddannelse, IB fra moderorganisationen IBO i Schweiz. Og det er bestemt ikke alle skoler, som får en IB. 

Men der er faktisk en anden uddannelsesinstitution på Fyn, som allerede har en international gymnasieuddannelse. Nemlig Nyborg Gymnasium. Og de vil gerne sætte en stopper for Tietgen Handelsgymnasiums plan om at oprette en IB. 

- Jeg er rigtig ked af Tietgens planer, fordi vi i 20 år har kunnet dække behovet på Fyn. Og det kan vi også godt gøre fremadrettet, siger rektor på Nyborg Gymnasium, Henrik Vestergaard Stokholm.

Nogen vil måske sige, det er fordi, det går ud over jeres forretning?

- Det vil selvfølgelig gå ud over vores forretning. Det, der sker, er, at Tietgen vil udbyde nøjagtig de samme fag, som vi har på Nyborg Gymnasium. Det vil betyde, at vi vil miste over 100 af vores 250 elever. Og det vil betyde, at vores fagudbud vil blive begrænset meget markant. Det vil gøre Nyborg Gymnasium til en middelmådig IB-skole, forklarer Henrik Vestergaard Stokholm.

Læs også Ny international uddannelse: Tietgen er igennem nåleøjet

Henrik Vestergaard Stokholm mener ikke, at elevgrundlaget på Fyn er stort nok til, at to skoler udbyder en international gymnasieuddannelse. Ifølge ham vil det også gøre Tietgen Handelsgymnasums eventuelle linje for middelmådig. 

Annette Vilhelmsen, direktør på Tietgen Handelsgymnasium, har en helt anden opfattelse af mulighederne for to IB-uddannelser på Fyn. Ifølge hende vil der nemlig være tale om to forskellige uddannelser.

- Kunne vi komme med i det udbud, ville vi have en unik mulighed for at sætte Odense på landkortet ved at lave det (uddannelsen, red.) i et regi af en merkantil uddannelse, som vores HHX er. Så ville vi være det eneste sted i Danmark med en klar international merkantil profil, fortæller Annette Vilhelmsen. 

Henrik Vestergaard Stokholm er dog lodret uenig i den udtalelse. De to IB-uddannelser vil ikke være forskellige.

- Det her med at markedsføre sig på at lave en merkantil IB holder simpelthen ikke. IB er en stærk uddannelse, fordi den er ens over hele verden. Der er omkring 3000 skoler i 140 lande, og det er fuldstændig ens alle steder, udtaler Nyborg Gymnasiums rektor.

Du kan se hele debatten her. 

06:02 Luk video