Ny international uddannelse: Tietgen er igennem nåleøjet

Handelsgymnasiet i Odense har fået en godkendelse fra Schweiz til den internationale gymnasieuddannelse IB

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tietgen er nået et skridt nærmere målet om at få den internationale gymnasieuddannelse, IB, til Odense.

Handelsgymnasiet har opnået autorisation som kandidatskole fra moderorganisationen IBO i Schweiz, og det er lidt af et nåleøje. Organisationen har vurderet, at skolen har det faglige og pædagogiske miljø, der skal til. Og at skolen kan tiltrække undervisere med en international profil.  

quote Vi ved, at der er stor interesse for det her fra vores engelsksprogede internationale linje, som har stor søgning. Her får eleverne mere højt til loftet og de får den ekstra dimension i form af det sociale miljø

Dorthe Wang, rektor på Tietgen Handelsgymnasium

- Det er det vigtigste nåleøje i første omgang. Uden denne godkendelse har vi ikke mulighed for at byde ind på den nye uddannelse, siger direktør Annette Vilhelmsen til TV 2/Fyn.

 

Apellerer internationalt

Med uddannelsen får de studerende et internationalt anerkendt papir, der giver adgang på linje med studentereksamen. Den skal appellere til unge fra udenlandske familier, der er udstationeret på Fyn. Det gælder for eksempel medarbejdere i de fynske teknologivirksomheder. 

Også danske unge, der ønsker at tage en gymnasiel uddannelse på engelsk, kan få styrket deres internationale muligheder.

- Vi ved, at der er stor interesse for det her fra vores engelsksprogede internationale linje, som har stor søgning. Her får eleverne mere højt til loftet, og de får den ekstra dimension i form af det sociale miljø. De bliver klædt på til at rejse ud og studere i udlandet, siger rektor Dorthe Wang.

 

Ambitiøs strategi

Tietgen Handelsgymnasium forventer at kunne udbyde IB fra august 2019, hvis det bliver godkendt i en ny udbudsrunde af Undervisningsministeriet. ​Skolen har arbejdet målrettet på en ambitiøs internationaliseringsstrategi og har blandt andet ansat flere lærere til at undervise på engelsk.

I forvejen kan man tage uddannelsen flere steder i landet, blandt andet i Nyborg. Tietgens IB vil adskille sig ved at være mere målrettet merkantile og innovative områder. Den skal give eleverne en mere handelsorienteret uddannelse og findes ikke andre steder i landet.

- Kunne vi komme med i det her udbud, så ville vi have en unik mulighed for at sætte Odense på landkortet. Det ville være en unik mulighed for hele Fyn, siger direktør Annette Vilhelmsen. 

I ansøgningen er der estimeret en klasse med 28 elever, som skal til for at gennemføre uddannelsen, men der bliver plads til alle ansøgere, garanterer Dorthe Wang.

-  Hvis det her lykkes, så bliver vi det første handelsgymnasium i Danmark, der har et IB-udbud, siger hun. 

 

Globalt sigte

For de fynske virksomheder er det afgørende at kunne tiltrække og fastholde internationale medarbejdere. Det gælder også for Odense Universitetshospital og SDU, der har mange udenlandske ansatte.

Behovet bliver større i takt med, at mange traditionelle industriarbejdspladser i stigende grad erstattes af vidensarbejdspladser med globalt sigte. 

En række virksomheder med Fynsk Erhverv i spidsen bakker op om etableringen af den nye engelsksporgede ungdomsuddannelse.

- Det vil være et attraktivt og naturligt tilbud i Danmarks 3. største by, lyder det fra direktør Jytte Reinholdt  

Oversigt

    Oversigt