I det fynske folks tjeneste

Nye studerende skal nurses

Unge snubler i adgangskrav

Syddansk Universitet har Dannmarks højeste frafaldsprocent. Så nu vil SDU hjælpe de studerende gennem det første studieår ved at efterligne undervisningen i gymnasiet.

Syddansk Universitet er stort, og for mange nye studerende kan det være svært at omstillle sig til det selvstændige studiemiljø. 40 procent af de studerende falder fra elller skifter studie, fordi de ikke ved, hvad de går ind til.

- Det er et stort spring fra gymnasiet til universitetet, og man skal begynde at finde ud af det hele selv, siger Hassan Eskandarani, Ny medicinstuderende, SDU.

Derfor skal de nye studerende nu hjælpes bedre i begyndelsen. Bl.a. med sociale netværk. Samtidig indføres mere gruppearbejde, og studerende der ikke møder til undervisningen, bliver ringet op af andre fra studiet. det skal være mere som at gå i gymnasiet.

Det naturvidenskabelige fakultet er et af de steder, hvor frafaldet er allerstørst. Her er man begyndt at hjælpe de studerende i langt højere grad. Og så skal undervisningen gøres mere spændende fra starten.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.