OB fører på den økonomiske fodboldbane

Det handler om at tjene penge. Skulle man tro. For selvom filosofien for langt de flest virksomheder går på at tjene penge, så gælder det tilsyneladende ikke for fodboldklubber. OB er den eneste klub i superligaen, der kommer ud af 2009 med plus på bundlinjen.

Morgenavisen Jyllands-posten har set nærmere på superligaklubbernes regnskaber og kan konstatere, at Odense Boldklub tilsyneladende er den eneste klub, der har styr på økonomien.

- Klubberne spiller ikke for at skabe overskud. De tænker udelukkende på, hvor meget overskud de kan tåle, og det gælder overalt i Europa, siger Troels Troelsen, der er sportsøkonom ved Copenhagen Business School til Jyllands-posten. 

En af grundene til at vi har fornuftige regnskaber, er at vi har haft overskud på vores transferaktivitet, hvor mange af de andre har haft underskud, forklarer OB's direktør Kim Brinck til Tv2/Fyn. 

Det handler om at sælge dyrt og købe billigt - plus meget mere: 

- Det handler også om sponsorer og den øvrige drift. Men det der gør forskellen i den her situation er, om man har formået det, og det har vi gjort fornuftigt - især i de senere år. Men det er ikke noget der kommer af sig selv i fremtiden, vi skal fortsætte med at kæmpe, mener OB-direktøren.

Oversigt

    Oversigt