Odenses velfærd er truet af disse seks udfordringer

Seks udfordringer vil presse Odense Kommunes velfærd de kommende ti år. Tirsdag præsenterede en taskforce, hvilke problemer kommunen skal løse.

Om ti år vil der være 2.800 flere småbørn og 4.000 flere ældre i Odense, end der er i dag. Det er voldsomme stigninger på 22 og 47 procent og er bare én af seks udfordringer, Odense står over for det kommende årti.

Odense Task Force Velfærds formand Nina Groes præsenterede tirsdag sammen med taskforcens Jørgen Søndergaard de seks punkter, de mener, Odense Kommune skal fokusere på for at opretholde en solid velfærd for borgerne. 

Formand for velfærds-taskforcen, Nina Groes, fortæller om de seks udfordringer, Odense Kommune står over for.
Fotograf: Morten Grundholm

- Vi har valgt de seks vigtigste udfordringer, og jeg synes, de alle sammen er helt centrale. Jeg syens, det er vigtigt, at vi både har nogle af de klassiske nøgleudfordringer som flere ældre og børn og samtidig har nogle af de moderne udfordringer som angst, depression og psykisk sårbarhed. Vi har hele paletten, og det er jeg glad for, siger Nina Groes. 

De seks udfordringer kan du se i faktaboksen.

VELFÆRDSUDFORDRINGER I ODENSE

Først om 14 dage præsenterer taskforcen sine løsningsforslag på de seks udfordringer, men allerede nu ved Odense Kommunes borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), at udfordringerne kræver handling.

- Det er en kæmpe stor udfordring, vi står overfor. Det er 1.100 sæt hænder, vi mangler, hvis vi bare skal kunne følge med på velfærdsområdet det kommende årti. Det kalder på handling nu. 

- Hvis der ikke sker noget her, vil det velfærdssamfund, vi kender i dag, smuldre, siger han.

Velfærden består

By- og kulturrådmand og medlem af Økonomiudvalget, Jane Jegind (V), er efter tirsdagens møde blevet bekræftet i, at kommunen står overfor en fælles opgave.

- Vi skal nok fremover også have et velfærdssamfund, men vi skal kunne håndtere og gøre nogle af tingene på en anden måde end i dag, fortæller Jane Jegind.

Velfærds-taskforcen blev igangsat i marts og består af seks medlemmer ude fra kommunen.

Taskforcens medlemmer

 

Oversigt

    Oversigt