I det fynske folks tjeneste

Omstridt minksag ryger til Landboforening

Opbakning til landmand i omstridt minksag. Landboforeningen går nu ind i sagen. De mener, at Årslev Kommune har handlet forkert.

Principiel sag

Årslev Kommune valgte for godt 14 dage siden at trække en tilladelse til at opføre en minkfarm tilbage. Kommunen havde ellers givet landmanden lov, men en række beboere i et nybyggeri i nærheden rejste en voldsom kritik, fordi de var bange for lugt- og støjgener.

Nu er Landboforeningen så gået ind i sagen.

- Grunden til at vi først gør det nu er, at sagen indtil videre har kørt helt efter bogen. Men da Årslev Kommune trak tilladelsen tilbage blev det en principiel sag for os, siger formand for De Fynske Landboforeninger, Niels Rasmussen til DR Fyn.

Juridisk forkert

De Fynske Landboforeninger har allerede gravet i papirarbejdet, hvor et af de væsentligste spørgsmål bliver om, Årslev Kommune rent juridisk havde lov til at trække tilladelsen tilbage. Niels Rasmussen mener, at kommunen har handlet forkert.

- Jeg har kun fået læst et referat op fra mødet, hvor Årslev Kommune kommer med forskellige begrundelser for beslutningen. Og der er ikke meget, der tyder på, at det juridiske er i orden, siger Niels Rasmussen til DR Fyn.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.