Otte fynske kystprojekter får del i fondsmillioner

Det kommer otte fynske naturprojekter til gode, når Nordea-fonden uddeler i alt 25,5 millioner kroner til støtte af nye aktiviteter.

De fynske kyster kommer til at summe af liv, når ildsjæle ved strande, fjorde og bugter får sat gang i den lange række af nye aktiviteter, som Nordea-fonden har valgt at støtte med i alt 1,9 millioner kroner.

På landsplan uddeler fonden 25,5 millioner kroner.  

Pengene skal fordeles mellem i alt 50 udvalgte projekter, hvoraf de otte er på Fyn. Et af de fynske projekter er Bittenhus, der er en del af Trente Mølle Naturskole. Målet er at gøre Bittenhus til en formidlingsplatform for alt, hvad der har med Øhavet at gøre. Til det har de fået en millioner kroner af Nordea-fonden.

- Hele projektet kommer til at koste godt fem millioner kroner, og de penge, vi har fået her fra Nordea-fonden, bringer os et godt stykke af vejen, siger Ulrik Boll, der er naturvejleder ved Trente Mølle Naturskole.

Udover Bittenhus er også Nyborg Kajakklub, Multi Mix Svendborg, Odense Sportfisker Klub, Føns Søsportklub, Øhavets Smakke- og Naturcenter, Christiansminde For Alle samt Grundejerforeningen Vestermosen 2 blevet tildelt midler fra fonden.

Derudover har også Landdistrikternes Fællesråd fået en million kroner til at forbedre formidlingen af ø-aktiviteter via Ø-passet, der bidrager til at skabe øget synlighed for aktiviteter og turisme på de danske øer, herunder en række mindre, fynske øer.

De otte fynske projekter

Mange spændende ideer

I alt har fonden modtaget 308 ansøgninger i løbet af to ansøgningsrunder.

- Vi håbede ved lanceringen, at en masse ildsjæle havde lyst til at søge puljen. Det håb er til fulde blevet indfriet med de overvældende mange spændende idéer til aktiviteter, som kan skabe nye stærke fællesskaber lokalt over hele landet. Kysten er klar, og det viser sig, at ildsjælene også var det, siger Nordea-fondens direktør, Henrik Lehmann Andersen.

Han rejste i foråret rundt og slog fondens telt op seks steder i landet for at gå i dialog med beboerne om det gode liv langs de danske kyster. Og tirsdag har han og fonden så kunne uddele godt 25 millioner kroner til de udvalgte kystprojekter.

De 50 håndplukkede projekter fordeler sig geografisk over hele landet. Også indholdet spænder vidt fra undervandsjagt i hovedstadsområdet og vandeksperimentarium i Odsherred til aktiviteter i Sønderjylland, der skal åbne Vadehavet op og gøre det mere tilgængeligt end tilfældet er i dag.

Senere vil Nordea-fonden uddele yderligere 24,5 millioner kroner til udvalgte projekter blandt de 308 ansøgere.

Se alle 50 udvalgte kystprojekter.
Se alle 50 udvalgte kystprojekter.
Foto: Nordea-fonden
Ulrik Boll, der er naturvejleder ved Trente Mølle Naturskole, fortæller her om visionen for det nye center ved Bittenhus.
Man kommer ikke uden om Fyn, når der skal deles penge ud til kystprojekter, siger Henrik Lehmann Andersen fra Nordea Fonden.

Oversigt

    Oversigt