I det fynske folks tjeneste

Otterup frådser med strømmen

Gadebelysningen i den gamle Otterup kommune har i årevis været tændt om dagen. Borgerne har klaget mange gange gennem årene, men det har ikke løst problemet.

Gadebelysningen i den gamle Otterup Kommune er også tændt om dagen

Vågner op til lys

Ejvind Knudsen og hans kone går tit en tur om aftenen, men det sker som regel i mørke, fordi gadelysene i Otterup slukker ved solnedgang.

Til gengæld vågner ægteparret op til lys i gadelamperne, for gadebelysningen er mildt sagt ustabil.

- Ja, i løbet af det sidste halve år har der været lys i lygterne i dagtimerne her på vores vej, siger Ejvind Knudsen. 

Og det koster dyrt i strøm.

- Det koster omkring 1000 kroner i timen at have gadelygterne tændt i den gamle Otterup Kommune, siger Søren Poulsen, der er elinstallatør og energikonsulent i Otterup. Han har regnet på udgifterne, der altså ikke blot er der når lamperne skal være tændte om aftenen - men også ved højlys dag.

Et problem i 20 år

 Ifølge Otterups beboere har problemet eksisteret i mere end 20 år.

Jakob Mikkelsen er tidligere borgmester og formand for teknisk udvalg. Han erkender, at lamperne tit er tændt om dagen - og at det har stået på i mange år. Men han siger, at det er Fynsværket, der har bedt om at lamperne skal stå tændte.

- Det er oplyst overfor mig er, at det er af hensyn til den billige varme vi har. Det er nødt til at være noget overløb og det skulle så foregår igennem vores lysnet, siger Jakob Mikkelsen.

Han oplyser, at kommunen ikke har betalt en krone for den øgede gadebelysning. Det er istedet fjernvarmeforbrugerne, der betaler regningen.

Driften af gadebelysningen er netop overgået til Energi Fyn, som sammen med den nye Nordfyns kommune lover at problemet med dagsbelysningen i Otterup vil blive løst snarest. Det vil sige i løbet af få uger.