I det fynske folks tjeneste

OUH det mest effektive store hospital i landet

Produktiviteten på OUH er steget med 5,1 procent fra 2005 til 2006. Dermed er OUH bedst placeret blandt de store sygehuse i Danmark.

Det viser nye tal i en landsomfattende rapport fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet om de danske sygehuses produktivitet i 2006.
Rapporten gør det muligt at sammenligne, hvor meget aktivitet de enkelte sygehuse leverer for pengene.
 
Baggrunden for den gode udvikling på OUH er en kraftig stigning i aktiviteten, mens stigningen i udgiftsniveauet har ligget lidt under niveauet for pris- og lønudviklingen fra 2005 til 2006.

Samlet giver det en produktivitetsudvikling på 5,1 procent i forhold til 2005. Sygehusenes produktivitet på landsplan er steget med 1,9 procent fra 2005 til 2006.

OUH's produktivitet er steget fra i 2005 at ligge ca. 2 procent over landsgennemsnittet til nu at ligge 8 procent højere end landsgennemsnittet.

- De nye produktivitetstal fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet viser, at de anstrengelser, vi har gjort på OUH de seneste år for at øge omkostningseffektiviteten, har båret frugt, siger hospitalsdirektør Jens-Otto S. Jeppesen i en pressemeddelelse.

Produktiviteten er udtryk for forholdet mellem det antal behandlinger og operationer, sygehusene udfører, og det beløb, behandlingerne koster.

Bag målingerne står Danske Regioner, regionerne, Finansministeriet, Sundhedsstyrelsen og Indenrigs- og Sundhedsministeriet (nu Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse).

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.