Tilbage efter skade og mandens kræftsygdom: - Jeg har tænkt meget over det

Marianne Bonde er tilbage på håndboldbanen efter en pause på næsten to år. Selv har hun ingen forventninger, da det ellers vil komme til at stikke af.

Marianne Bonde er tilbage på håndboldbanen efter en pause på næsten to år. Selv har hun ingen forventninger, da det ellers vil komme til at stikke af.

Marianne Bonde stoppede i maj 2015 med at spille håndbold. Hun havde selv kæmpet med en korsbåndsskade, og hendes mand var alvorligt syg af kræft, så hun ønskede at have optimal tid og overskud til at være der for ham.

Nu - næsten to år efter - vender den tidligere landsholdsspiller så tilbage til håndboldbanen, hvor hun resten af sæsonen skal hjælpe Odense Håndbold.

Men det er ikke en lang forberedelsestid, den 32-årige stregspiller har fået.

- Jan Pytlick kontaktede mig for en uge siden og spurgte, om jeg ikke havde lyst til at hjælpe holdet resten af sæsonen. Det havde jeg, fordi jeg syntes, det passede godt ind lige nu, siger Marianne Bonde til TV 2 SPORT.

Hvilke overvejelser har du gjort dig? 

- Det er rigtig svært at svare på. Men det er klart, at jeg har gjort mig usandsynligt mange overvejelser omkring det. Jeg har lyttet til mig selv, og det virker rigtigt, synes jeg.

For en uge siden fik Odense Håndbold store udfordringer, da holdets stærke stregspiller Susan Thorsgaard annoncerede sin graviditet og derfor blev ukampdygtig resten af sæsonen.

Har ikke spillet i to år

Det er angiveligt årsagen til, at Marianne Bonde nu er blevet kaldt ind for at hjælpe holdet. Ifølge Bonde selv, så skal man dog ikke have for store forventninger til niveauet.

- Jeg har virkelig ikke nogen forventninger til mit niveau. Jeg har ikke spillet håndbold i to år, og jeg ved, at hvis jeg forventer for meget af mig selv, så kommer det til at stikke af for mig. Jeg har sagt til mig selv, at vi tager den uge for uge, og så må vi se, hvad det rækker til.

- Nu har jeg lige trænet et par dage, og ellers har jeg kunne spillet lidt håndbold i september. Jeg kan selvfølgelig godt løbe frem og tilbage, men ellers mangler jeg en del på håndboldfronten, siger Bonde. 

Odense Håndbold tørner i aften sammen med ligaens førerhold, FC Midtjylland. Det er dog endnu uvist, om Marianne Bonde kommer på banen i topbraget.

- Det er klart, at jeg ikke forventer, jeg skal ind og stjæle en masse spilletid og gøre en kæmpe forskel. Jeg gør, hvad jeg kan, og hjælper, hvor det er muligt.

- Jeg er med i truppen, men om jeg kommer til at spille, det ved jeg ikke. Det er op til Jan, siger Bonde.

Se Marianne Bonde og resten af Odense-holdet i aften, når de møder FCM Håndbold. TV 2 SPORT viser kampen direkte med optakt fra kl. 18:00.

TV 2/FYN sender også direkte fra kampen i vores udsendelse klokken 19.30.

Oversigt

    Oversigt