I det fynske folks tjeneste

Regeringsudspil: Din bus kan være i fare

Regeringen og Danske Regioner skal forhandle om regionernes økonomi. Regeringen ligger op til en spareplan, der kan få konsekvenser for den kollektive trafik.

Foto: Shutterstock/Scanpix, modelfoto

I samarbejde med TV SYD

Busserne kan ende med at køre sjældnere i yderområder. Regeringen lægger op til at spare 10 procent på det regionale udviklingsområde. Det svarer til en næsten 80 millioner kroners besparelse hvert år fra 2019 til 2021.

Hvis besparelsen bliver en realitet, så mener Danske Regioner, at pengene blandt andet skal findes ved at spare på den kollektive trafik eller på bekæmpelse af jourdforurening. Det er ikke noget Region Syddanmarks formand, Stephanie Lose, byder velkommen.

Læs også Tag en gratis cykeltur med bussen

- Det er chokerende. Hvis de insisterer på den besparelse, så kan det forringe servicen for borgerne. De kan opleve, at den bus, de plejer at tage, ikke længere kører. Hvis de bor på en forurenet grund, så kan de opleve, at der kommer længere ventetid, siger Stephanie Lose til TV SYD.

Regeringen og Danske regioner skal torsdag 1. juni forhandle om regionernes økonomi i 2018. Regionrådsformanden vil kæmpe for, at spareplanen ikke bliver en realitet.

- Vi går ind til forhandlingen med en ambition om, at besparelsen på de 10 procent på det regionale udviklingsområde, skal væk, siger Stephanie Lose til TV SYD. 

I samarbejde med TV SYD