Penge på vej til Kongens Fadebur

Nyborg Slot har sammen med Videnscenter for Landbrug fået 570.000 kroner fra Natur og Erhvervsstyrelsen til udviklingen af et fødevarenetværk under overskriften Kongens Fadebur.

Formålet med Kongens Fadebur er at markedsføre og frembringe nye Østfynske produkter og fødevareoplevelser med udgangspunkt i historien om Nyborg som centralt trafikalt knudepunkt og politisk magtcentrum i middelalderen.

Kongens Fadebur ført op til nutiden

Nyborg var mødested for det danske parlament i middelalderen. Og byen var som residensstad for de danske konger i århundreder drivkraft for fødevareproduktionen på Østfyn.

Når kongen besøgte slottet leverede hele det kongelige Nyborg Len, der dækkede Østfyn, fødevarer, klæder, udstyr og arbejdskraft til hoffet.

Historierne fra den tid står i kø, og de østfynske producenter kan nu være med til at genoplive historien om Kongens Fadebur, skriver Nyborg Slot i en pressemeddelelse.

Første arrangement i januar

Sammen med restaurant Teglværksskoven og en række producenter inviterer Nyborg Slot allerede til fire fødevareevents i 2013, hvor man kan smage på produkter fra Kongens Fadebur tilberedt af kokken Rasmus Kirk Henriksen.

Udgangspunktet er årstidens lokale afgrøder og produkter vinter, forår, sommer og efterår.

Det første arrangement 29. januar 2013 er allerede udsolgt og der har været langt større efterspørgsel på middagen end de 120 billetter, der var til salg.

danmarksrigeshjerte.dk

Oversigt

    Oversigt