Politi beklager løsladelse af voldsmænd

Fyns Politi erkender nu, at det var en fejl, at de to unge hærværksmænd fra Kerteminde ikke blev stillet for en dommer med krav om varetægtsfængsling.  Det var en kommunikationsbrist på grund af travlhed, forklarer politi-chef.

Vicepolitidirektør Arne Gram forklarer, at det skyldes en kommunikationsfejl hos Fyns Politi, at de to unge mænd ikke blev stillet for en dommer.

- Jer har nu haft lejlighed til at gennemse sagens materiale, og må konstatere, at der er tale om mangelfuld og uklar kommunikation, der desværre førte til forkert skøn i denne konkrete sag, siger vicepolitidirektør Arne Gram til TV 2/FYN.

De to voldsmænd truede tirsdag morgen først en buschauffør på den lokale rutebilstation. Chaufføren forskansede sig i en bus, hvorefter de to unge mænd forsøgte at smadre bussen og komme ind til chaufføren. Da det ikke lykkedes, stak de af fra stedet.

Næste stop var det lokale posthus, hvor de ifølge politiet "teede sig åndssvagt". Postmesteren bad de to unge mænd om at dæmpe sig, men det førte til, at de brændte ham i ansigtet med en cigaret.

Teenagerne fortsatte videre til en bagerforretning, hvor de stjal en kakaomælk og siden kastede flasker ind på butikkens rude uden dog at smadre den.

Raserianfaldet var dog ikke slut. De to unge mænd lavede også hærværk mod en bil, inden politiet, der var ankommet til stedet i tre patruljebiler, fik dem anholdt. Den ene af de to mænd var så aggressiv, at politiet måtte pacificere ham ved hjælp af en peberspray.

Sent tirsdag blev de begge løsladt.

- Det beklager vi, det kunne vi have gjort bedre. Og jeg forstår, hvis folk i Kerteminde undrer sig. Vi vil gøre vores til at folk i Kerteminde fortsat kan føle sig trygge.

- Hele sagens omfang og karakter gør, at vi - her i bagklogskabens klare lys - kan se, at vi nok burde have forsøgt at fremstille de to for en dommer i et grundlovsforhør, siger vicepolitidirektør Arne Gram.

- Vi har besluttet at vi vil behandler sagen så hurtigt som overhovedet muligt. Det betyder, at vi afsætter de fornødne ressourcer til, at vi kan få sagen i retten så hurtigt som muligt, og at vi går efter en hurtig dom, siger vicepolitidirektør Arne Gram.

Fyns Politi vil se på deres kommunikationslinier, for at sikre, at rutiner og retningslinier er gode nok.

Oversigt

    Oversigt