Politiet: Dalumbrande hænger ikke sammen med andre brande

To nætter i træk har der været brand på Heliosvænget i Dalum. Fyns Politi kæder ikke umiddelbart brandene sammen med de mange øvrige brande i Odense.

To containere har de seneste to nætter stået i flammer på Heliosvænget i Dalum.

Det kunne være oplagt at drage en konklusion om en sammenhæng med de mange øvrige brande, der har hærget Odense i de sidste måneder.

Men Fyns Politi kæder i første omgang ikke de to brande sammen med de mange brandsager, som de har efterforsket under en, siden sommer.

- Jeg har ikke belæg for at konkludere, at der er en sammenhæng med de øvrige brandsager. Omvendt kan jeg heller ikke definitivt udelukke, at der er en sammenhæng, siger efterforskningsleder ved Fyns Politi Henrik Justesen.

Brandene på Heliosvænget er opstået i 2,5 meter lange metalcontainere. Henrik Justesen fortæller, at det kan være svært at hive brugbare spor ud af en brændt container.

- Når man står og kigger ned i en container, hvor alt er sort og brændt, og der ikke lugter af benzin, så er det svært at komme videre med, siger Henrik Justesen.

Fra containerens placering er der ikke risiko for at ilden skal sprede sig til husene i området.

- Det kan være én, der bare gerne vil se ind i en container, men det kan også være forskellige personer, der har puttet ting i, som så har antændt den. Det er svært at vide, når der ikke umiddelbart er spor efter brandbare væsker, siger Henrik Justesen.

Oversigt

    Oversigt