I det fynske folks tjeneste

Regn truer fynsk kornhøst

Den massive regn i august truer nu den fynske kornhøst. Kun cirka halvdelen af høsten er i hus, og kommer der ikke snart tørvejr i en længere periode, vil det koste landmændene dyrt.

De store mængder regn får hvedekernerne til at spire

1 af 2

Store vandpytter ligger i vejen, når landmand Niels Rasmussen vil se til sine hvedemarker. Og selvom hovedparten af hveden skulle være i hus, så mangler han fortsat at høste halvdelen af sine marker.

- Kernerne begynder snart at spire, og det beytder at hveden bliver dårligere. Derfor skal vi hurtigst muligt have resten i hus, siger Niels Rasmussen, der er formand for de fynske landboforeninger.
Og det er ikke kun Niels Rasmussen der har problemer med det våde august-vejr.

Ingen katastrofe

- På hele Fyn mangler vi cirka at få høstet halvdelen af kornafgrøderne og derudover skal der bjerges halm og det er et stort problem for mange, når der falder så meget regn, siger Niels Rasmussen.

Men selvom situationen for hvede lige nu tegner problematisk, så er det trods alt lykkedes for landmændene at få høsten af græsfrø, vinterraps og vårbyg sikkert i hus.

- Vi kan nå meget i september, men hvis vi ikke får tørvejr og høstvejr i løbet af nogle uger, så får vi problemer med at få en ordentlig hvedehøst, siger formanden for de fynske landboforenninger.