I det fynske folks tjeneste

Ridderkamp og kongeoptog i Nyborgs gader

Igen søndag bliver Nyborgs gader fyldt med riddere, prinsesser og sværdkamp, når årets Danehof fortsætter.

00:27

Sværdkamp på torvet, bueskydning bag volden og optog gennem gaderne. Igen i dag bliver Nyborg taget tilbage til middelalderen, når årets Danehof fortsætter.  

Læs også Det her er ikke bare et hul i jorden: - Det er en sensation

Danehof strækker sig over første weekend i juli, og søndag er sidste mulighed for at blive taget med tilbage til en tid med riddere og prinsesser. Allerede i går var Nyborg fyldt med publikum til de årlige ridderkampe på byens torv, og i dag fortsætter Danehof 2017 blandt andet med kongeligt optog gennem Nyborgs gader. 

Ikke kun for sjov 

Danehof er en årlig tilbagevendende begivenhed i Nyborg. Her er der fokus på byens middelalderhistorie, og selvom weekenden først og fremmest er skabt for at underholde både de lokale og de mange gæster, der kommer udefra for at være med til Danehof, så ligger der også mere bag. Danehof er nemlig også en del af Nyborg Kommunes kamp for at få en plads på Unescos liste over verdenskulturarv. 

 - Eventen er med til at brande Nyborg by udadtil og samtidig styrke og understøtte den levende fortælling, der gerne skulle bidrage til arbejdet med at få Nyborg By og Slot på UNESCOS verdensarvsliste. Samtidig er det også glædeligt, at vi endnu engang viser, hvad vi i fælleskab kan trække her i Nyborg Kommune, fortæller Peter Wagner Mollerup (V), formand for erhvervs- og udviklingsudvalget i Nyborg Kommune. 

Du kan se en video fra lørdagens ridderkampe i Nyborg øverst i artiklen.