Ringe bygger boliger forbudt for arbejdsløse

Mandag den 3. november starter Ringe Kommune et nyt almennyttigt boligbyggeri med 20 nye lejligheder. Men i modsætning til andre almennyttige boligbyggerier bliver lejlighederne forbudt for modtagere af overførselsindkomster.

-

Mandag den 3. november starter Ringe Kommune et nyt almennyttigt boligbyggeri. Planen er 20 nye lejligheder på hjørnet af Stationsvej og Østergade. Men i modsætning til andre almennyttige boligbyggerier bliver de 20 lejligheder forbudt for modtagere af overførselsindkomster.

Skal dokumentere arbejde ved indflytning
Ringe Kommune har nemlig betinget at boligerne forbeholdes pendlere eller borgere med arbejde, der ønsker at bosætte sig i Ringe.
\"Man skal dokumentere at man har arbejde ved indflytning\", siger Ringes borgmester, Bo Andersen (V) til TV2/Fyn.

Har masser af almennyttige boliger allerede
Og han fastholder, at der ikke bliver gjort undtagelser, hvis en arbejdsløs eller førtidspensionist kunne tænke sig, at bo i de nye lejligheder.
\"Ikke i de 20 lejligheder. Vi har rigeligt med andre boliger. 16 procent af vores boligmasse er allerede almennyttige boliger mens nabokommunerns er meget mindre. Så det er ikke fordi vi sorterer fra og siger, at dem vil vi ikke have i vores kommune\", siger Bo Andersen.

Enigt byråd bag beslutningen
Og det er et enigt byråd, der står bag ideen.
\"Det kan måske godt forekomme, at være et lidt usædvanligt initiativ set fra en SF\'ers synspunkt, at man laver boliger øremærket til en forholdsvis stærk gruppe som pendlere\", siger byrådsmedlem Torben Smith (SF).
\"Men vi kan tiltrække nogen flere, der kommer til at bo i Ringe og vi har brug for flere brede skuldre til, at bære den finansielle byrde det er, at drive en kommune som Ringe\".

Første kommune på Fyn
I Jylland har Haderslev forsøgt sig med noget tilsvarende, med så stor succes, at Ringe nu følger trop. Lovgrundlaget er ellers mere end tre år gammelt, da daværende boligminister Lotte Bundsgaard (S) gennemførte en lovændring af boligloven. Alligevel er Ringe Kommune den første kommune på Fyn, der nu forsøger sig med sociale boligbyggerier med adgangsbegrænsning.

Oversigt

    Oversigt