Robotsucces på talentjagt

Den fynske robotklynge mangler lige nu 300 ansatte, samtidigt pendler mange fynboer dagligt væk fra Fyn for at arbejde.

Odense Robotics lancerer en ny jobportal, der skaber overblik over de opslåede, ledige jobs i robotbranchen på Fyn. Den viser, at der lige nu 300 ubesatte stillinger i den fynske robotklynges 80 virksomheder. Tallet kan sagtens være større, for mange stillinger bliver ikke slået op, men besættes via headhuntere i ind- og udland samt via netværk, LinkedIn og vikarbureauer.

Det får stifteren af Danmarks største robotvirksomhed til at rejse til København fredag morgen for at tiltrække talenter. Universal Robots vil gerne bidrage til at gøre de mange højtuddannede specialister, der pendler ud af Fyn hver dag, opmærksomme på, hvor mange spændende karrieremuligheder, den fynske robotindustri rummer. 

-Som Danmarks største robotproducent er vi altid på udkig efter nye talentfulde medarbejdere, der brænder for robotteknologi, software eller elektronik. Derfor har vi søsat initiativet CityBattle, hvor livet i Odense, Århus og

Esben Østergaard modtog i maj Marsh-prisen af Lars Løkke Rasmussen. Danmarks største robotproducent mangler talentfulde medarbejdere
Esben Østergaard modtog i maj Marsh-prisen af Lars Løkke Rasmussen. Danmarks største robotproducent mangler talentfulde medarbejdere

København sammenlignes på leveomkostninger og livskvalitet, siger Esben Østergaard, stifter af Universal Robots.

Ifølge en analyse udarbejdet i 2015 af StupidStudio for Odense Robotics er der mange fynboer, der dagligt pendler væk fra Fyn til arbejdspladser i Jylland og på Sjælland.

Det sker altså til trods for, at der er mange nye, ledige jobs på Fyn. 27 af disse personer, der pendler væk fra Fyn, blev interviewet til analysen, og konklusionerne herfra er bl.a., at pendlerne mangler kendskab til de karrieremuligheder, robotindustrien på Fyn rummer.

Dialog med talenter

Derfor tager Esben Østergaard med morgen-pendlertoget til København i dag for at komme i dialog med nogle af de mange talenter, der arbejder i hovedstadsområdet. Med Esben Østergaard er også HR Manager i Universal Robots, Henriette Nylandsted, som bl.a. medbringer en oversigt over konkrete jobmuligheder hos Universal Robots lige nu. Derudover vil virksomheden vise en folder med fakta om forskelle på Odense og København. F.eks. er udgiften til en lejlighed i Odense det halve af i København ligesom der er flere kilometer cykelsti i Odense end i København og lavere udgifter til daginstitutioner. 

800 nye jobs

I løbet af det næste år forventer Universal Robots, at der bliver skabt 800 nye jobs inden for robotteknologi-området i Odense.

-Vores virksomhed er i kraftig vækst, og hele branchen er i vækst, og det er lige her i Odense, det sker, siger Esben Østergaard.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt