I det fynske folks tjeneste

Røgdykkere bevares i Søndersø

Beredskabskommissionen i Nordfyns Kommune har på et møde torsdag besluttet at indstille at røgdykker-beredskabet i Søndersø opretholdes.

Beredskabskommissionen i Nordfyns Kommune har på et møde torsdag besluttet at indstille, at røgdykker-beredskabet i Søndersø opretholdes.

Nordfyns Kommune havde ellers overvejet af skære ned på bemandingen på brandstationen i Søndersø, så der der ikke længere ville være røgdykkere.

Der ville dog i følge forslaget fortsat være fuld bemanding i Bogense og Otterup.

Brandslukningen i Nordfyns Kommune fra 1. januar 2012 har været i udbud. Og Falck er der eneste firma, der har budt på brandslukning.

Usikkerhed i Søndersø

Det viser sig nu, at merudgiften i Falcks tilbud for at bevare et såkaldt 1+5 beredskab med røgdykkere i Søndersø kun er 34.000 kroner om året.

Beredskabskommissionen i Nordfyns Kommune drøftede Falcks tilbud på et møde torsdag, og besluttede at indstille til kommunalbestyrelsen, at røgdykker-beredskabet i Søndersø opretholdes.

- Vi mener fortsat, at det ville være forsvarligt med den lavere bemanding, som flere andre kommuner også har. Men vi har lyttet til den usikkerhed, der har været, hvis røgdykker-beredskabet i Søndersø forsvandt, siger borgmester og formand for beredskabskommissionen Morten Andersen, Venstre.

Røgdykkere koster 34.174 kroner

Falcks tilbud lyder på 6.249.112 kroner for at opretholde det nuværende beredskab i Bogense og Otterup, samt en reduceret bemanding i Søndersø

Bemandingen i Søndersø skulle i det oprindelige forslag skæres ned fra en 1+7 bemanding til 1+3 bemanding. Det vil sige en holdleder og et
brandmandskab på 3 personer. Det ville betyde en nedlæggelse af røgdykkerne.

Men Falck tilbyder at opretholde røgdykkerne med en bemanding på 1+5 for en ekstra udgift på 34.174 kroner. om året.

Aftalen med Falck løber i fire år fra 1. januar 2012.

Kommunalbestyrelsen skal drøfte indstillingen 22. juni.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.