Russisk minister raser mod Odense Zoo

Den russiske minister for naturressourcer og miljø, Sergey Donskov, vil beskytte russiskfødte dyr i de europæiske zoologiske haver.

I efterårsferien gik Odense Zoo verden rundt, da dissekeringen af en løve fandt sted foran et stort fremmødt publikum og ikke mindst en talstærk presse.

Nyheden om dissekeringen er også nået til Rusland, hvilket har fået den russiske minister, Sergey Donskov, op af stolen og kaldt det for civiliseret barbari, skriver sputniknews.com.

Rusland har af flere omgange sendt dyr til zoologiske haver rundt omkring i verden heriblandt Danmark, men hændelsen i Odense Zoo i efterårsferien får den russiske minister til at holde mere øje med de russiske dyr, så de ikke ender på samme måde som løven.

"Det er civiliseret barbari. Det er svært at forestille sig, at vores dyr bliver dissekeret offentligt. Når vi overgiver nogle dyr til udenlandske zoologiske haver, bliver vi ved med at overvåge deres skæbner," siger Sergey Donskov til sputniknews.com.

Ministeren er desuden bekymret for, hvordan fremtidens zoologer kommer til at se ud.

"Når dissekeringen bliver gjort foran børn, så er det svært at sige, hvordan deres generationer af zoologer vokser op til at blive," siger den russiske minister.

Oversigt

    Oversigt