Sådan dækker TV2/Fyn dit kommunalvalg

Frem mod den 21. november vil TV 2/Fyn dække kommunalvalget fra alle vinkler. Her finder du det komplette overblik.

Vi har en finger på pulsen og rapporterer fra alle ti fynske kommuner i ugerne op til kommunalvalget. TV 2/Fyns ambition er at dække alt fra de store linjer til de afgørende detaljer.

- Vi vil forsøge at fordele sendetiden og spalteplads mellem kandidaterne ligeligt. Hvis alle kandidater og partier efter kommunalvalget er lige sure på os, så har vi løst den opgave, siger TV 2/Fyns samfundsredaktør Jakob Risbro.

quote Er de lige sure på os, så har vi løst opgaven

Jakob Risbro, samfundsredaktør TV 2/Fyn

Det komplette overblik for din kommune

tv2fyn.dk har vi lavet en komplet oversigt over alle ti fynske kommuner. Her samles relevante artikler og indslag fra din kommune og du kan her få et samlet overblik over alle kandidater i din kommune. Samtidig opdaterer vi løbende om stort og småt i dagene frem mod valget i en blog med links og noter om den lokale valgkamp. 

Kommunerne dækkes af faste redaktionelle teams hele vejen frem til og med valgdagen, og disse teams har sørget for allerede nu at beskrive de mest centrale borgmesterkandidater. Samme dedikerede team har ridset de væsentligste valgtemaer op i hver af de ti fynske kommuner. Derudover har TV 2/Fyns politiske kommentator Jesper Buch givet en analyse af valget i hver af de ti kommuner, både i tekst og på video.

Her kan du klikke dig frem til din kommune:

Assens    Faaborg-Midtfyn    Kerteminde

Langeland    Middelfart    Nordfyn

Nyborg    Odense    Svendborg    Ærø

Kandidattesten

Fra onsdag den 1. november kan du tage kandidattesten tv2fyn.dk. Her kan du se, hvilke kandidater fra din kommune, som repræsenterer dine holdninger mest præcist. 

Vælgermøder

Samfundsredaktør Jakob Risbro og politisk kommentator Jesper Buch inviterer alle fynske spidskandidater til vælgermøder og politisk debat i uge 45 og 46. Vælgermøderne starter klokken 17.30 og slutter klokken 19.15, og møderne er åbne for alle.

- Det her er de almindelige menneskers valg. Landmanden, skolelæreren og socialrådgiveren, som alle forsøger at blive valgt, så de kan påvirke, hvad der foregår i deres kommune, siger Jesper Buch.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politiker uden politik

I ti programmer går Signe Ryge og Preben Dahl tæt på menneskene bag sminken og personerne som slipset hænger på. Det handler, som titlen afslører, om alt andet end politik, når Signe og Preben bringer dig tættere på de mennesker, der kan blive valgt i din kommune.

Politiker uden politik sendes alle dage hverdage i uge 43 og 44. Serien startede 23. oktober.

Politiker uden politik: Christel Gall

De store dramaer

Det går ikke altid, som præsten prædiker, når det kommer til kommunalvalg. Borgmestre bliver væltet, når der bages rævekager på valgnatten. Ingen kan vide sig sikre.

TV 2/Fyn har gravet i arkiverne og fundet nogle af de største fynske dramaer, kommunalvalget har medført.

De store dramaer sendes søndagene den 5., 12. og 19. november.

10 minutter

Medvind på cykelstierne eller gratis brunsviger hver mandag og fredag - politikerne lover til tider mere, end de kan holde. Der skærer vi ind til benet og stiller kritiske spørgsmål, når journalist Frederik Roland interviewer en politisk kandidat om ét emne.

10 minutter sendes alle dage i uge 43 undtagen lørdag. Serien startede den 23. oktober.

10 minutter: Jan Ole Jacobsen

Velkommen til virkeligheden

Når politikerne træffer beslutninger, så ændrer de livet for borgere i kommunen. På godt og ondt. Andre gange drukner borgernes råb om hjælp, før politikerne hører det. I “Velkommen til virkeligheden” møder politikerne disse borgere.

Velkommen til virkeligheden sendes alle hverdage fra den 6. til og med den 17. november.

Duellen

Kampen om borgmesterkæden bliver sat på spidsen, når din kommunes to spidskandidater får en tur i ringen mod hinanden. I tre runder vil de to kandidater være i en direkte kamp på ord, som styres stramt af samfundsredaktør Jakob Risbro og politisk kommentator Jesper Buch.

- Hver eneste kommune rummer i sig selv et lille drama. Det bliver for eksempel spændende at se en kommune som Assens, hvor Dansk Folkeparti har meldt ud, at de vil forsøge at score partiets allerførste borgmesterpost uden for København, siger Jesper Buch.

Duellen sendes alle hverdage klokken 22.30 fra den 6. november til den 17. november.

quote Hver eneste kommune rummer et lille drama

Politisk kommentator Jesper Buch

Politik & Spin

Samfundsredaktør Jakob Risbro og politisk kommentator Jesper Buch sætter alle ti fynske kommuner under lup, dissekerer valgkampstemaer og analyserer de kandidater, som står stærkest.

Politik & Spin sendes tirsdag den 24. og 31. oktober klokken 18.30.

Anker Boye

Den politiske sværvægter og tidligere borgmester i Odense, Anker Boye (S), er i ugerne op til kommunalvalget gæst hos TV 2/Fyn, hvor han blandt andet vil kaste lys over, hvordan spillet om konstitueringerne foregår bag kulisserne, og hvad der sker i løbet af den famøse valgnat.

Anker Boye er gæst hos TV 2/Fyn tirsdag den 24. oktober, mandag den. 30 oktober og mandag den. 20 november. Alle dage klokken 19:30. 

 

Oversigt

    Oversigt