Sejlsporten mangler en generation

Dem på medio 40, der ville kun købe en lystbåd i dag, mangler, mener tidliger formand for Dansk Sejlunion John Christensen.

En af sejlsportens grand old men, John Christensen, der er tidligere formand for Dansk Sejlunion og æresmedlem i Odense Sejlklub, mener at krisen forstærkede den negative tendens med mangelende interesse for at være bådejer.

En krise, der egentlig tog sit udspring i 80'erne, men er blevet forstærket af de seneste års økonomiske krise.

- Det, der er det helt store problem i øjeblikket, er, at selvom vi har mange unge mennesker, som sejler i joller og mindre både, kitesurfer og hvad man ellers gør, så mangler dansk sejlsport groft sagt en generation. Så mange af de bådejere som er ude i klubberne i øjeblikket, det er, uden at genere nogen, så er det altså 60 + alle sammen. Vi mangler den generation fra midt i 40'erne og op til, som i givet fald vil kunne købe de både, der bliver til salg nu, siger Johv Christensen.

Frygter ikke for sporten

Den manglende generation udfordrer kommunerne, der har investeret store summer i marinaer.

Hvis ikke bådpladserne bliver fyldt op i havnene, mangler kommuner de forventede indtægter fra deres investeringer, mener John Christensen.

Men selve sejlsporten er han ikke så bange for:

- Sejlsporten som sådan er jeg optimistisk omkring, fordi vi har en pæn tilgang af helt unge mennesker, men der går altså 15-20 år, før de er klar til at købe de både, der er til salg nu, siger John Christensen.

Oversigt

    Oversigt