I det fynske folks tjeneste

SFere uenige om Asmaa Abdol-Hamids kandidatur

Formanden for SF Storkreds Fyn, Holger Lomholt, er uenig med partifællen og folketingskandidat, Karsten Hønge, om Asmaa Abdol-Hamids berettigelse som folketingskandidat for Enhedslisten.

- Jeg mener ikke det er rimeligt, at Karsten Hønge tager politisk stilling til en kandidat ud fra hans eller hendes klædedragt, hilsemåde eller religiøsitet, skriver Holger Lomholt i en pressemeddelelse.

Han mener det er kandidatens offentlige udtalelser, som er afgørende.

- Jeg har ikke hørt eller læst Asmaa Abdol-Hamid sige noget som ikke ligger indenfor socialistisk eller demokratisk tankegang, skriver Holger Lomholt.

Et krav om at hun skal tage afstand til sharia-lovgivning vil i følge Lomholt svare til at kristne SFere, der vil stille op til Folketinget, skal tage afstand til det gamle testamentes moselov.

- Det gør vi ikke, for vi bedømmer også kristne SFere på deres politiske udtalelser - ikke andet, skriver Holger Lomholt.

Karsten Hønge, der er folketingskandidat for SF, rejste i TV 2/FYN tirsdag kritik af Asmaa Abdol-Hamids ambition om at stille op for Enhedslisten for at blive det første kvindelige muslimske folketingsmedlem.

Han gjorde det samme, da hun stillede op til Odense Byråd ved kommunalvalget i 2005.

Karsten Hønge mener ikke hendes muslimske livssyn er foreneligt med venstreføjens principper.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.