I det fynske folks tjeneste

Skabte sit eget arbejde

Da Tue Esbjerg mistede sit arbejde i 2012 tog han springet og gik på fuld tid i virksomheden Baadsgaard og Esbjerg, som han har startet sammen med Niels Baadsgaard i Hans Christian Andersen Airport.

01:20

1 af 2

Baadsgaard og Esbjerg arbejder med møbel- og autopolstring og har blandt andet fået opgaven med at skabe interiøret til den dansk designede superbil, Zenvo.

Bilen, der ventes at blive fremstillet i 15 unikke eksemplarer bliver snart omtalt i et af verdens mest omtalte TV-programmer, Top Gear.

- I 2012 blev sikkerhedsnettet trukket væk under een, og så var det bare med at tage springet og sige: Det er nu eller aldrig, siger Tue Esbjerg.

Han gik på fuld tid som selvstændig i firmaet, som han og Niels Baadsgaard stiftede i 2008 udfra en fælles interesse for møbler og biler.

Han skjuler ikke, at det kan være hårdt at starte egen virksomhed, for der er ingen der kommer og hjælper, hvis man ikke selv opsøger det.

- Det kræver vilje og en tro på, at det nok skal lykkes, siger han.

Udover ham selv, der er uddannet møbelpolstrer, har Baadsgaard og Esbjerg to ansatte: Møbelpolstrer Jacob Larsen, som har været med fra starten, og lærling Lasse Schæfer.

Mere om Baadsgaard og Esbjerg her og superbilen Zenvo her