I det fynske folks tjeneste

Skarp reaktion efter trusselsbrev

De to stiftere af organisationen "De frie rebeller" risikerer nu fængselsstraf efter at de tirsdag morgen udsendte trusler mod politikere og embedsmænd i Odense Kommune. Politiet vil hurtigst muligt skride ind over for foreningen. Hør interview med initiativtager Paddy Olsen

Politi vil indlede straffesag mod ny forening

De to stiftere af organisationen "De frie rebeller" risikerer nu fængselsstraf efter at de tirsdag morgen udsendte trusler mod politikere og embedsmænd i Odense Kommune. Politiet vil hurtigst muligt skride ind over for foreningen.

En pressemeddelelse fra foreningen "De frie Rebeller" har skabt vrede blandt politikere på Odense Rådhus.

"Jeg synes det er et meget truende og ubehageligt brev", siger borgmester Anker Boye(S) om den nystiftede organisations pressemeddelelse.

Odense Kommune har besluttet at anmelde pressemeddelelsen til politiet. Og hos politiet er der ingen tvivl om, at pressemeddelelsen er en overtrædelse af straffelovens §119. De to underskrivere Paddy Olsen og Sean Jakobsen vil snarest blive sigtet i sagen.

I følge straffelovens §119 kan personer der med vold eller trusler forsøger at hindre offentlige personer i at udføre deres hverv straffes med fængsel eller hæfte i op til seks år.

Chefkriminalinspektør Ole Højer Petersen oplyser, at de to personer vil blive indkaldt til afhøring snarest muligt.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.