Skoleleder efter overgreb: Vi er meget chokerede

Det var en chokeret og ryste skoleleder, der tirsdag overværede domsafsigelsen i Retten i Odense, hvor en 55-årig pædagogmedhjælper blev idømt fængsel i et år og seks måneder,

En 55-årige tidligere pædagogmedhjælper i Stige Skoles skolefritidsordning og håndboldtræner ved Stige Håndboldklub fik tirsdag formiddag sin dom ved Retten i Odense.

Den 55-årige mand idømt fængsel i halvandet år. Han blev også frataget retten til at arbejde med piger under 18 år.

Ifølge anklageskriftet har manden krænket 28 piger i alderen fem til ti år. Overgrebene skal være sket i perioden fra august 1997 til december 2015. Han blev dømt for 22 forhold.

Overgrebene er fundet sted i håndboldklubben, i skolefritidsordningen og mandens private hjem. 

Skoleleder Erling Pedersen fra Stige Skole var chokeret efter dommen.

- Vi er meget chokerede. Vi er meget forfærdede og påvirkede over, at en tidligere medarbejder gennem en lang årrække begået overgreb mod en række børn, siger Erling Pedersen.

- Vi beklager det rigtigt meget, nu skal vi arbejde hårdt på at vinde forældrenes tillid tilbage, siger han.

Kys og befamlinger

I følge anklageskriftet har den 55-årige befølt pigerne udenpå og under tøjet, på bryst, mave og i skridtet. Han er også tiltalt for i flere tilfælde at have kysset pigerne med tungekys.

I et tilfælde er han tiltalt for gentagne gange at have anbragt en piges hånd på sit lem uden på bukserne.

Der har tidligere været en lignende sag mod den 55-årige, men her blev han frikendt.

Den 55-årige mand har under retsmøderne erkendt, at han har holdt om børnene, når de sad på hans knæ eller skød, for at de ikke skulle falde ned.

Han afviser også at have kysset børnene, rørt dem på kroppen både uden på tøjet og inden for tøjet, sådan som det fremgår af anklageskriftet.

Skal genskabe tilliden

Det ligger nu et stort arbejde foran for Stige Skole for at genskabe tilliden.

- Det skal være sådan, at forældrene hver dag trygt kan sende deres bør i skole, uden at der sker deres børn noget. Det kan man sige, at i visse tilfælde har det ikke været tilfældet i denne her sag, siger skoleleder Erling Pedersen fra Stige Skole.

Skolen vil nu indkalde de berørte forældre til et møde.

- Det vi vil arbejde på, er selvfølgelig at genoprette den tillid, der kan være slået skår i på grund af den her sag. Det vil vi arbejde rigtigt hårdt på i fremtiden, siger skoleleder Erling Pedersen.

Kunne ikke kommentere sagen

Ledelsen på Stige Skole har indtil nu ikke haft mulighed for at kommentere sagen, da der var tale om en personalesag, fortæller skoleleder Erling Pedersen.

Men nu hvor der er faldet dom i sagen, kan han gå i gang med at orientere børn og forældre.

- Vi vil nu have fokus på - i samarbejde med børnene og i undervisningen også - vil skærpe deres opmærksomhed på, at der kan indimellem være voksne som overskrider deres grænser. Vi vil tale med alle vores elever, om at de skal være opmærksomme på det, at de skal kunne sige fra og sige nej til en voksen, siger Erling Pedersen.

- Vi er meget chokerede. Vi er meget forfærdede og påvirkede over, at en tidligere medarbejder gennem en lang årrække begået overgreb mod en række børn, siger Erling Pedersen.

 

Oversigt

    Oversigt