I det fynske folks tjeneste

Dom for overgreb på små piger: Fængsel i halvandet år

Tirsdag formiddag faldt der dom i sag mod en 55-årig mand, der var tiltalt for at have kysset og taget på 28 små piger i Odense. Dommen lød på fængsel i halvandet år.

00:27

Den 55-årige tidligere pædagogmedhjælper i Stige Skoles skolefritidsordning og håndboldtræner ved Stige Håndboldklub fik tirsdag formiddag sin dom ved Retten i Odense. Video: Alex Syrik

Den 55-årige tidligere pædagogmedhjælper i Stige Skoles skolefritidsordning og håndboldtræner ved Stige Håndboldklub fik tirsdag formiddag sin dom ved Retten i Odense.

Den 55-årige mand blev idømt fængsel i halvandet år. Han blev også frataget retten til at arbejde med piger under 18 år. Anklageren har under proceduren krævet den 55-årige idømt fængsel i et år og ni måneder.

Læs også Anklager: Man skal trygt kunne sende sine børn i SFO

Ifølge anklageskriftet har manden krænket 28 piger i alderen fem til ti år. Overgrebene er sket i perioden fra august 1997 til december 2015. Han blev dømt for overgreb i 22 tilfælde.

Erkender at have holdt om pigerne

I følge anklageskriftet har den 55-årige befølt pigerne udenpå og under tøjet, på bryst, mave og i skridtet. Han er også tiltalt for i flere tilfælde at have kysset pigerne med tungekys.

I et tilfælde er han tiltalt for gentagne gange at have anbragt en piges hånd på sit lem uden på bukserne.

Der har tidligere været en lignende sag mod den 55-årige, men her blev han frikendt.

Den 55-årige mand har under retsmøderne erkendt, at han har holdt om børnene, når de sad på hans knæ eller skød, for at de ikke skulle falde ned.

- Jeg har aldrig haft tanker om noget andet end at passe på dem, forklarede den 55-årige mand i retten.

Han afviser også at have kysset børnene, rørt dem på kroppen både uden på tøjet og inden for tøjet, sådan som det fremgår af anklageskriftet.

Læs også Håndboldtræner tiltalt for at krænke 20 små piger

Mange gange, når han arrangerede lege og aktiviteter for børnene, kom de helt af sig selv hen til ham.

- De hang op af mig. Det gjorde de bare. Det var måske også for meget indimellem, forklarede den tidligere SFO-pædagog.

Anklager: Fandt sted i klub, SFO og hans hjem

Anklager Maria Fanø-Fredeløkke mener, at overgrebene er fundet sted i håndboldklubben, i skolefritidsordningen og mandens private hjem. 

Maria Fanø-Fredeløkkes stærkeste bevis i sagen er pigernes udsagn, mener hun.

- Pigerne er kommet med præcise, sikre og detaljerige vidneforklaringer. Med de beskrivelser, der har været, kan man ikke andet end at kende tiltalte skyldig, siger hun i retten.

Læs også Tiltalt for overgreb: Ikke min stil

Flere piger stod frem

Fyns Politis anklagemyndighed fortalte TV 2/Fyn om sagen tilbage i oktober. Dengang var den 55-årige tiltalt for blufærdighedskrænkelse af 20 piger.

Siden da har omtale i pressen fået flere piger til at henvende sig, og tiltalen blev udvidet fra 20 til 28 piger.

Manden var tiltalt efter straffelovens paragraf 232, der kan give op til fire års fængsel.

03:27

- Pigerne er kommet med præcise, sikre og detaljerige vidneforklaringer. Med de beskrivelser, der har været, kan man ikke andet end at kende tiltalte skyldig, siger ankalger Maria Fanø-Fredeløkke.

Luk video