Skud mod fængselsbetjent: Anholdt 20-årig er medlem af Black Army

12. juli i år blev en fængselsbetjent skudt i benet foran Nyborg Fængsel. Én er blevet anholdt mandag.

Efter længere tids efterforskning er en 20-årig mand med tilknytning til banden Black Army anholdt. Han er sigtet for at skyde en fængselsbetjent i benet ved Nyborg Fængsel 12. juli i år.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

- Vi har arbejdet målrettet mod at få løst denne sag, og i dag kunne vi så skride til anholdelse, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen, Fyns Politi.

- Jeg vil ikke udelukke, at vi i den nærmeste fremtid kommer til at foretage yderligere anholdelser i sagen. Mere kan jeg ikke sige lige nu, lyder det.

Ifølge vicepolitiinspektøren har politiet nu samlet så mange beviser mod den 20-årige, at der er grundlag nok for en anholdelse.

Efter skudepisoden i juli blev den formodede gerningsmand kørt væk i en stjålet Opel Astra, som senere blev fundet udbrændt på en rasteplads i Hjulby. 

- Der var jo flere mænd i den bil, og dem vil vi da gerne tale med, siger Henrik Justesen.

Politiet bad efter skyderiet offentligheden om hjælp til at identificere gerningsmændene. I den forbindelse blev det oplyst, at de sandsynligvis er fra bandemiljøet - enten Black Army eller Loyal to Familia.

Med efterlysningen offentliggjorde politiet en overvågningsvideo, hvor fire personer stjæler nøglerne til bilen under et indbrud i Vissenbjerg.

Skuddene faldt sent på aftenen 12. juli, da fængselsbetjenten var ved at parkere sin cykel i et skur foran fængslet inden sin nattevagt.

Han blev truet til at lægge sig ned på jorden, og derefter blev han ramt i benet flere gange.

Herefter løb gerningsmanden hen til Opel Astraen, som holdt tæt derved.

Den 20-årige mand blev anholdt mandag klokken 13 og fremstilles i grundlovsforhør tirsdag. Anklagemyndigheden vil bede retten om at lukke dørene for offentligheden. 

 

Henrik Justesen: Vi har anholdt et Black Army-medlem for skyderiet mod fængselsbetjent

 

Oversigt

    Oversigt