I det fynske folks tjeneste

Slagteri skal udvikle skolemad

Slagteriet Tulip skal nu i samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune lave et udkast til hvordan den fremtidige frokost til byens skoler og institutioner kan se ud.

Tulip skal komme med et bud på hvordan en sund madpakke kan se ud.

- Kravene til den mad, vi skal levere til børnehaver og skoler, er mange. Den skal være varieret, have en høj kvalitet og en lav pris. Det er en ny opgave for kommunen, og vi mangler umiddelbart både produktionsapparat, viden og kompetence til at kunne løfte opgaven, forklarer direktør Annalise Horster fra Faaborg-Midtfyn Kommune.

Derfor nedsætter kommunen sammen med repræsentanter fra Tulip en arbejdsgruppe, der skal komme med forslag til et nærende og billigt  dagligt måltid mad.

- Vi er klar over, at der er mange mennesker, som ikke mener, at maden kan være sund eller smage godt, når den kommer fra et stort firma. Det vil vi selvfølgelig gerne modbevise, siger Tulips innovationsdirektør Eva Nautrup.

Kommunen skal fra 2010 servere sund mad på alle kommunens skoler og institutioner. Faaborg-Midtfyn har på trods af samarbejdet ikke forpligtiget sig til at vælge Tulip som leverandør.