I det fynske folks tjeneste

Slut med spillefilm på Langeland

Langelands kommune har ikke længere råd til at være med i FilmFyn, som støtter spillefilm optaget på Sydfyn.   

Der vil ikke længere blive optaget film på Langeland, som Lone Sherfigs film Hjemve. Her smed 100 mænd bukserne på Torvet i Rudkøbing.

Sparer 700.000 kroner

Et flertal på ni ud af 15 byrådsmedlemmer  vedtog mandag aften at kommunen nu træder ud af FilmFyn-samarbejdet. Derved sparer den økonomisk trængte kommune 700.000 kroner om året. 
- Jeg er ked af beslutningen, men vi skal spare, og jeg vil hellere undgå nedskæringer i ældreplejen og på f.eks. Langelands turistkontor og Langelandsfesivalen, der efter min mening tords alt giver os mere PR end FilmFyn, siger Langelands borgmester Bjarne Nielsen til DR Fyn.

Debat om støtten

Beslutningen blev taget efter en længere debat i byrådssalen.
Langelands tidligere borgmester, Knud Gether fra Borgerlisten henviste til en udersøgelse, som viste af for hver krone kommunen investerer i FilmFyn, kommer der tre kroner tilbage. 
Filmoptagelserne skaber lokale arbejdspladser og gavner også  Langelands markedsføringsmæssigt.  
Helle Hansen (SF) foreslog at udskyde beslutningen og lade FilmFyn fortælle om planer fro fremtidige optagelser på Sydfyn. Men det foreslag kunne kun Borgerlisten stemme for.

Kendte film optaget på Sydfyn

Ved hjælp af FilmFyn er det lykkedes de sydfynske kommuner at få placeret talrige store filmoptagelser i det sydfynske.
Susanne Biers komedie Camping og  Lone Scherfigs film Hjemve er blandt andet optaget på Langeland. Andre film der er op taget på Sydfyn er Drømmen, De Grønnne Slagtere, Solkongen og  Adams Æbler.