I det fynske folks tjeneste

Slut med ventetid til kræftbehandling

En ny aftale mellem regionerne og regeringen betyder, at alle kræftpatienter nu vil blive behandlet inden for de lovede tidsfrister, og om 18 måneder kan alle blive behandlet i Vejle eller Odense.

Alle patienter i Syddanmark kan nu blive behandlet inden for tidsfristerne

1 af 2

Aftalen mellem regeringen og regionerne betyder at der bliver bevilget 120 millioner kroner ekstra til kræftbehandling. En del af pengene bliver afsat til behandling i udlandet, så patienter der ikke kan få plads i Vejle eller Odense, straks kan få tilbudt behandling i Flensborg eller Kiel.

- Vi skal her og nu kunne give patienter et tilbud om behandling inden for fristerne - enten her eller i udlandet. Der er ingen der må stå i en situation hvor de må vente mere end de garantifrister der er givet og det skulle vi kunne løse med denne bevilling, siger formanden for sygehusudvalget i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen(S).

Personale nok om 1-1½ år

Aftalen betyder samtidig at regeringen afsætter midler til uddannelse af arbejdskraft til bemanding af strålekanonerne.

-  Vi har et stort rekrutteringsproblem og kan ikke skaffe nok sygeplejersker og læger til at passe strålekanonerne og nu bliver der sat turbo på uddannelserne, så jeg vil tro at vi i løbet af et til halvandet år vil have nok nok personale til at passe vores egne strålecentre i Vejle og Odense, siger Poul-Erik Svendsen.