Babyboom i Zoo: Her er havens nye unger

Otte af dyrearterne i zoo har i løbet af foråret kunne glæde sig over familieforøgelse.

Den ene dyreunge efter den anden er kommet til i Odense Zoo de seneste måneder. Ifølge vicedirektør i Odense Zoo Nina Collatz drejer det sig både om truede dyrearter, der sætter artsfæller i verden, og mere almindelige dyrearter, der også formår at yngle i den zoologiske have.

Det startede i marts, hvor der kom to nye gedekid og en kænguruunge til verden.

En lille kænguruunge titter frem, og to legesyge gedekid udforsker verden.
En lille kænguruunge titter frem, og to legesyge gedekid udforsker verden.
Foto: Odense Zoo

Siden da er der kommet fire løveunger til i starten af marts. Det vakte ekstra meget glæde i Zoo, da haven kort forinden havde måtte tage afsked med to løveunger, der desværre ikke fik nok mælk af deres mor.

- Men hunløven Mali har indtil nu klaret rollen som mor godt. Ungerne er velernærede og allerede med i anlægget med de andre løver, hvor de trives. Også faren Juba har taget godt imod ungerne, forklarer Nina Collatz.

På lige fod med andre unger i zoologisk have kan løveungerne dog ikke blive i Odense til evig tid.

- Når de bliver halvandet til to år gamle, bliver vi nødt til at sende dem videre til andre zoologiske haver. Det gør man for at undgå indavl. Vi har et koordinationssystem med andre zoologiske haver, hvor de til den tid bliver matchet med andre løveflokke, hvor de vil passe ind, siger Nina Collatz.

Hun har selv fulgt spændt med i, hvordan løveungerne klarer sig i den unge flok, da det er første gang, unger skal integreres. Vicedirektøren spår, på baggrund af hvad hun har set, at det ikke er sidste gang, vi ser løveunger i Odense.

Fotograf: Anni Immerkær Andersen/Den Fynske Redaktion

De odenseanske sabelantiloperne har også fået et nyt medlem i flokken. En lille han-antilope kom nemlig til verden i begyndelsen af april.

Kort efter blev et helt kuld flodsvin undfanget i Zoo, og sidst i april kunne haven annoncere, at springpingvinerne har lagt hele 19 æg, som der krydses fingre, for bliver til noget.

- Der er 11 reder i vores anlæg, og det første æg er faktisk allerede klækket. Indtil videre ser det ud til at den lille pingvin trives og får rigeligt at spise. Så må vi se, om den klarer skærene, og om flere pingviner klækker, siger vicedirektøren.

Hun forklarer, at det har været småt med ynglende springpingviner de foregående år, men et besøg af springpingviner fra München har virkelig gjort pingvinerne skrukke.

I München er den zoologiske have ved at renovere pingvinanlægget, og når det er færdigt, skal pingvinerne herfra tilbage til Tyskland. Nina Collatz fortæller dog, at der endnu ikke er nogen aftale om hvor unger fra de tyske pingviner skal bo i fremtiden.

Som gæst skal man lige nu være heldig for at se den lille pingvin. Den bor nemlig i reden, hvor den bliver lunet af sin mor. Man kan dog være heldig at få en glimt omkring fodring.

En sabelantilopeunge og en helt flok flodsvineunger er også flyttet ind.
En sabelantilopeunge og en helt flok flodsvineunger er også flyttet ind.
Foto: Odense Zoo

Mandag annoncerede Odense Zoo endnu en sensation. For første gang siden 2019 har svinehaleaberne nemlig fået en lille ny.

Det har ellers været en lang proces, da den tidligere ham i flokken var blevet for gammel til at sætte unger i verden. Derfor fik Odense Zoo en ny han-abe, som nu er begyndt at gøre hunnerne gravide.

For få måneder siden kom de første to, som desværre ikke overlevede. Måske har hannen slået dem ihjel. Eksempelvis fordi han ikke var sikker på, ungen var hans. Men denne gang er det tilsyneladende lykkes.

- Nogle af vores dyrepassere har spottet, at flere af de andre hunner også er blevet lidt tykke om maven. Så måske er der flere på vej endnu, fortæller viceinspektøren.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Senest har Odense Zoo taget imod to rensdyrkalve. Kalvene er ikke søskende, og derfor er det praktisk at pelsen på de to er i forskellige nuancer, så dyrepasserne kan kende forskel på, hvilken kalv der hører til hvilken mor.

Nina Collatz fortæller at der i Odense Zoo lige nu er rigtig mange dyreunger at se. Det sker dog ind imellem at mange af havens dyr yngler nogenlunde samtidig, og der dermed opstår et "baby-boom".

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

    Oversigt