I det fynske folks tjeneste

Smag på Odenses fortid

01:44

1 af 2

Nu bliver det muligt at smage på Odense bys historie. Sådan helt bogstaveligt.

På Bryggeriet Flakhaven i Odense kan man snart få skænket sig en middelalderøl, som den ville have smagt for 600 år siden. I dag skulle øllen prøvesmages.

Odense bys museer har i samarbejde med Bryggeriet Flakhaven brygget en helt særlig middelalderøl.

Opskriften er baseret på arkæologiske fund fra udgravningen på Vilhelm Werners plads ved Fisketorvet. Her er fundet spor af et bryggeri, som måske har været Danmarks allerførste af slagsen.

Ud fra fundene - blandet andet spiret korn - har Bryggeriet Flakhaven skabt et bud på, hvordan en øl kunne have smagt dengang. Øllen er dog tilpasset vores nutidige smagsløg, da den ellers ikke ville have været rar at komme i nærheden af.

Ideen kom fra museumsinspektør Camilla Schjerning fra Odense bys museer. Hun vil gerne formidle de arkæologiske fund til fynboerne på en ny måde.

Øllet frigives og bliver serveret - i form af gratis smagsprøver - til Forskningens Døgn på Møntergården den 25. april klokken 11 - 15.

Ved du noget? Så send os et tip