I det fynske folks tjeneste

Smid roligt vinen i havet

Det er ikke spild af vin at hælde de ædle dråber i havet. Det blev slået fast onsdag middag i Kerteminde, da Gittes Fiskehus hev 96 flasker vin op fra havets bund. Vineksperterne var ikke i tvivl: en Château de Seguin fra 1997 bliver klart bedre af at tilbringe et år på havets bund.

-

Det er ikke spild af vin at hælde de ædle dråber i havet. Det blev slået fast onsdag middag i Kerteminde, da Gittes Fiskehus hev 96 flasker vin op fra havets bund. Vineksperterne var ikke i tvivl: en Château de Seguin fra 1997 bliver klart bedre af at tilbringe et år på havets bund.


De 96 flasker blev sænket ned i havet i november sidste år af indehaveren af restaurant Gittes Fiskehus. Formålet med at bruge Kerteminde Havn som vinkælder var dels et forsøg, men også en måde at udnytte restaurantens vindue til havbunden til gavn for kunderne.


De 96 flasker skulle være hævet i mandags, men dykkerne måtte opgive hævningen på grund af vejret. Men onsdag lykkedes operationen. Og efter at buret var blevet klippet op, blev de ædle dråber skænket for restaurantens ejer Helge Jacobsen, Kertemindes borgmester Jacob Dauerhøj,  vinkendere og et talstærkt presseopbud.


Dejlig, blød og flot
Og de første testsmagninger faldt positivt ud.


\"Farven er utrolig flot, smagen er dejlig og syren i vinen er utrolig blød. Den har bestemt ikke taget skade af at lagre på havets bund, \" lød konklusionen fra Søren Strunge, der er distriktschef hos Chris-Wine.


I modsætning til lagring i en kælder, så bliver iltningen sat ned i tempo, når vinen ligger i vand. Samtidig giver de køligere temperaturer en anderledes lagring af vinen.


Samme pris
De 96 flasker vil blive solgt fra Gittes Fiskehus i de kommende uger. Og prisen vil være den samme som de flasker der har lagret i en mere traditionel vinkælder.