Smykkefirma dømt for netfusk

Et fynsk smykkefirma skal betale 8.300 kroner i sagsomkostninger og 716 kroner tilbage til en kunde, fordi kvinden uvidende blev meldt ind og betalte til en smykkeklub.

Kvinden havde sagt ja tak til at købe et par øreringe til 12 kroner fra firmaet Desire-smykker.dk. De næste fire måneder blev der dog også trukket 179 kroner på hendes konto, fordi Desire-smykker.dk samtidig havde meldt hende ind i en smykkeklub.

Kunden havde dog ikke modtaget nogen information om smykkeklubben, og hun klagede derfor til forbrugerklagenævnet.

Nævnet har nu pålagt Desire-smykker.dk, der har adresse i Brandt Passage i Odense, at betale i alt 716 kroner tilbage til kunden og 8.300 kroner til dækning af sagens omkostninger.

Desire-smykker.dk har ikke reageret på henvendelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, og sagen er derfor afgjort på baggrund af kvindens oplysninger.

På hjemmesiden står der hverken navne eller telefonnumre, og det har derfor ikke været muligt at få en kommentar fra firmaet til afgørelsen.

På baggrund af sagen er Desire-smykker.dk blevet optaget på Forbrugerklagenævnets hjemmeside firmatjek.dk over firmaer, der ikke opfylder kravene til ordentlig nethandel.

Forbrugerklagenævnet opfordrer kunder til at være på vagt, når de handler på nettet og følge tre gode råd:

  • Betal med betalingskort. Så kan banken tilbageføre dine penge, hvis varen ikke bliver leveret.
  • Tjek, hvem der står bag netbutikken
  • Undersøg, hvad andre brugere skriver om netbutikken

Oversigt

    Oversigt