I det fynske folks tjeneste

Socialdemokraterne vil genforhandle budgetforliget

Søren Thorsager stopper om ældre- og handicaprådmand.

Kun en måned efter byrådet i Odense vedtog budgettet for 2009, skal der nu findes besparelser. Det vil gå ud over de svageste børn. Nu opfordrer socialdemokraten Søren Thorsager til, at hele budgettet genåbnes.

Det står nu klart, at børn- og ungeområdet i Odense skal spare 30 millioner kroner næste år. Og de besparelser skal findes her kun en måned efter, at budgettet blev vedtaget. Det er udgifterne til anbringelser af udsatte børn, der er overskredet.

- Vi havde håbet på at få ekstra penge fra staten til dette område, men det kan vi nu se, at vi ikke får, siger Søren Thorsager til TV 2/FYN.

Thorsager er medlem af børn- og ungeudvalget i Odense Kommune og frygter nu, at besparelserne rammer alt for hårdt, hvis de kun skal findes indenfor udvalgets eget budget. Forvaltningen har lagt op til at nedlægge blandt andet Børnebyen i Vollsmose og kvinde-projektet Ygdrasil.

- Det er utilfredsstillende at skulle spare på projekter for svage, bare fordi vi hjælper andre svage børn, siger Søren Thorsager.

Ved at få genåbnet budgettet for 2009 håber Søren Thorsager, at man kan diskutere, om de 30 millioner kroner kan findes i nogle af de andre forvaltninger, så det ikke er børn, der skal stå for.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.