I det fynske folks tjeneste

Stikkontakter fra Vissenbjerg ryger til Højesteretten

01:48

Det er to stikkontakter som disse, striden går på. Til venstre er det L-teams kontakt og til højre er det Lauritz-Knudsens kontakt.

1 af 2

En bitter strid om stikkontakter sendte torsdag Vissenbjerg-firmaet L-Team i Højesteretten. En fem år lang retssag i Sø- og handelsretten endte ellers med at L-Team vandt retten til at markedsføre kontakter, som Lauritz Knudsen mener er plagiater, men nu har giganten anket dommen.

L-Team fik rettens ord for, at de godt måtte sælge kontakterne, men torsdag ankede Lauritz Knudsen sagen til Højesteret.

- Vi er ikke bange. Vi er fulde af energi og fortrøstning. Vi skal nok kunne vinde den her sag, siger L-Teams direktør Klavs Larsen, der ikke må sælge sit produkt, så længe sagen kører. 

- Vi er bekymrede over, at dommen åbner mulighed for at gå designmæssigt meget tæt på et produkt, som vi er i det her tilfælde har ophavsret på, forklarer Ole Sander, der er administrerende direktør hos Lauritz Knudsen/Schneider Electric. 

Der er stor forskel på de to firmaer. L-Team har 13 ansatte og omsætter for 25. millioner kroner - Lauritz Knudsen for langt over en milliard.  

- Det handler om at holde os ude af markedet så længe som muligt. De er store, de har en monopollignende status på markedet, mener L-Teams direktør. 

- Det her er ikke en chikane. Vi synes, det er en chikane at L-Team har lavet et produkt, der tydeligvis ligger så tæt på vores, at selv en fagmand har svært ved at se forskel, forsvarer Lauritz Knudsen sig.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.