Stjerne-regn: Ghita Nørby og Martin Brygmann åbner H.C. Andersen Festivals

Den første udgave af H.C. Andersen Festivals åbner med et brag. De to skuespillere skal sætte gang i åbningsshowet sammen med Odense Symfoniorkester.

MartinBrygmann-presse_mb4-490W-nyheder

Skuespilleren Martin Brygmann skal være den gennemgående figur, og sammen med Odense Symfoniorkester danner han og Ghita Nørby en stor del af rammen om den første overrækkelse af den helt nye pris Nattergalen.

- Vi glæder os til at skyde festivalen i gang med åbningsshowet og til at overrække H.C. Andersen Festivals hovedpris Nattergalen. Prisen er på 400.000 kr. samt en bronzestatuette af festivalens logo. Priskomiteen har valgt en kunstner, som vi glæder os meget til at give denne hæder - hvem det bliver, afslører vi umiddelbart op til åbningskoncerten, siger Palle Skov Jensen, der er formand for festivallen.

Stor opbakning

Ghita%20Nrby%20-%20resized%201-1-490W-nyheder

H.C. Andersen Festivals åbningsshow bliver 18. august i Odense Koncerthus - men allerede nu er er der fuld gang i alle forberedelserne

- Vi oplever et fantastisk engagement fra hele byen for at få H.C. Andersen Festivals til at blive en succes. Jeg ser frem til, at vi når til åbningsshowet, hvor publikum for første gang kan få et lille indtryk af festivalens mangfoldighed, kunstneriske niveau og nye tilgange til Andersens eventyrunivers, siger Peter Bøgholm, der er direktør for festivallen.

Udover den store pris på 400.000 kroner bliver der også uddelt fem festivalpriser på hver 25.000 kroner.

Direkte på TV Fyn

Du kan se med, når vi sender direkte fra åbningsshowet 18. august fra klokken 15.00 på TV Fyn.

Besøg festivalens hjemmeside

Oversigt

    Oversigt