I det fynske folks tjeneste

Stor pris til Keld Moseholm

International anerkendelse til den fynske billedhugger Keld Moseholm.

Den danske billedhugger Keld Moseholm får hovedprisen på den berømte kunstfestival Sculpture by the Sea i Bondi, Australien for sin skultur "Mirroring 1995".

- Keld Moseholm fik hovedpræmien for sin vittige og mesterlige arbejde. Dommerne var enige i deres beslutning, fortæller grundlægger af Sculpture by the Sea David Handley.

Med prisen følger 60.000 AUS dollars eller godt 315.000 danske kroner.

Den internationalt anerkendte Keld Moseholm udstiller for sjette gang på den store internationale skulpturudstilling i Australien og skal også udstille på den danske udgave af Sculpture by the Sea Bondi, som næste år gennemføres for anden gang i Århus.

Moseholm er overrasket

- Jeg er meget overrasket, men selvfølgelig også meget beæret over at modtage hovedprisen her i Australien. Jeg føler mig meget privilegeret over, at være en del af udstillingen i Sydney og har et rigtig godt forhold til Australien, og jeg håber, at jeg med denne pris vil gøre det dansk-australske samarbejde endnu stærkere, siger Keld Moseholm til DR FYN.

Sculpture by the Sea i Aarhus

Sculpture by the Sea i Australien er verdens største udendørs
skulpturudstilling og er åben indtil den 14. november.

Udstillingen afholdes på den fashionable Bondi Beach ved Sydney, Australien, og trækker hvert år flere hundredetusinde besøgende fra hele verden.

Næste sommer lægger Århusbugtens strande for anden gang i dagene 2. juni til 3. juli sand, græs og skov til den eneste Sculpture by the Sea udenfor Australien.

Udstillingen kommer til at omfatte 60 nye skulpturer af etablerede kunstnere fra Danmark og resten af verden.

Den århusianske udstilling med stor dansk tilstrøming er kommet igang efter mellemkomst af kronprinseparret, der lod sig inspirere af den australske "storebror".

Læs mere

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.