Studerende frygter nyt Teknisk Fakultet

De ingeniørstuderende i Odense frygter, at det ny Teknisk Fakultet ved Syddansk Universitet ikke tager hensyn til de studerende. Det bliver for småt, mener de.

Det ny Teknisk Fakultet ved Syddansk Universitet på Campusvej, hvor der blev taget første spadestik mandag, bliver på 19.000 kvadratmeter.

De nuværende bygninger på Niels Bohrs Allé er på omkring 30.000 kvadratmeter, påpeger Jacob Bom Madsen, formand for Syddanske Ingeniørstuderendes Fællesråd.

Han er især bekymret over, at der kun bliver projektrum til 900 af de 2200 studerende set i lyset af, at projektarbejde fylder en tredjedel af uddannelsen til ingeniør.

- Det er hovedrystende, siger Jacob Bom Madsen.

Han mener desuden, at der bliver for lidt plads i det ny byggeri til undervisningslokaler og aktiviteter som sport, foredrag og musik.

Vil tages med på råd

Formanden for Syddanske Ingeniørstuderendes Fællesråd, Jacob Bom Madsen, håber at ledelsen vil tage de studerende med på råd, så de i fællesskab kan finde frem til den bedste løsning.

Han håber, det ikke er for sent.

- Da første spadestik blev taget, blev der brugt ord som "forskningsmæssigt fyrtårn" og "arkitektonisk perle". Netop de ord er måske meget beskrivende, siger Jacob Bom Madsen.

Han mener, at der i det ny byggeri i højere grad er tale om et prestige- og imperiebyggeri, end indtænkt muligheder for de studerendes udfoldelser.

- Byggeriet er ganske vist både flot og kommer til at rumme gode forskningsmæssige muligheder. Men det man glemmer er det tredje ben: de studerende, siger Jacob Bom Madsen.

Oversigt

    Oversigt