I det fynske folks tjeneste

Svendborg vil sælge Elforsyningen

Borgmester Curt Sørensen har i hemmelighed forberedt et salg af Sydfyns Elforsyning. Salget skal indbringe kommunen en gevinst på 6-800 millioner kroner.

Ifølge Svendborgs Netavis overvejer den politiske top i kommunen at sælge Sydfyns Elforsyning til Energi Fyn, der med en overtagelse får monopol på energiforsyningen på Fyn.

- Jeg synes, der er nogen spændende perspektiver i det. Jeg synes, man skal se på, om det er den rigtige vej at gå, siger Lars Erik Hornemann(V) til TV 2/FYN.

Indtægterne på 6-800 millioner kroner skal placeres i en fond, der skal booste Svendborg med en række nye anlægsinvesteringer.

Salget kan dog kun blive gennemført, hvis de to partier kan overbevise repræsentantskabet i Sydfyns Elforsyning om ideen, og det er ikke givet at det kan lykkes, selvom de to store partier i byrådet går ind for et salg.

- Jeg er ikke tilhænger af store monopoler. For det første. Og for det andet så vil jeg gerne som forbrugerrepræsentant og borger i Svendborg bruge SEF til at udvikle Svendborg, ikke til at afvikle i Svendborg. Vi snakker om p.t. 90 arbejdspladser i SEF og formentlig snart over 100. Alle ansatte, stort set, er fra Svendborg og betaler skat her. De arbejdspladser vil ikke være her, hvis vi bliver en del af Energi Fyn, siger formanden for Sydfyns Elforsyning, Guri Krøis, til Svendborg Netavis.

Sydfyns Elforsyning har i en årerække kørt med underskud, og det skulle være ét af argumenterne for politikerne til at skille sig af med energiforsyningen på Sydfyn.