I det fynske folks tjeneste

Tester de tunge drenge: Overskud hos Lorc på Lindø

Trods investeringer på over 380 millioner kroner fik Lindøs testcenter overskud på knap 10 millioner kroner i 2016.

Lindoe Offshore Renewable Center - bedre kendt som Lorc - er fortsat en succes.

Ideen med at lave et testcenter for vindmøller og offshore-installationer blev sat i søen i 2009 af tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, da Lindøværftet lukkede.

Ideen holdt vand, og siden har blandt andre producenterne på Lindø og Vækstfonden skudt op imod 380 millioner kroner i avanceret udstyr, der kan belaste og levetidsteste store vindmøllekonstruktioner til det yderste-  og udviklet ny avanceret hybridlaser-teknologi.

Trods investeringerne har fonden bag Lorc tjent penge, og der har været rift om at benytte faciliteterne.

Det netop offentliggjorte regnskab viser et overskud på 9,5 millioner kroner - en million kroner under indtjeningen i 2015.

Overskuddet geninvesteres ifølge fondens formål i nye innovative tiltag hos Lorc. Omsætningen var på knap 40 millioner kroner.

Ifølge ledelsesberetningen har årets drift kørt upåklageligt, og projekteringen af et nyt levetids-testcenter af vindmøllehuse - de såkaldte naceller - kører efter planen.

Centret, som bl.a. Vækstfonden, Green Labs DK og  EKF Danmarks Eksportkredit har investeret i og stllet garantier for, tages i brug i slutningen af 2007.

Der er allerede indgået kontrakter på brug af centret frem til udgangen af 2019, og efter dette tidspunkt er der også betydelig efterspørgsel, oplyses det i ledelsesberetningen.

Lorc har desuden sammen med FORCE Technology investeret i et såkaldt struktur- og komponent testcenter til klimatiske og mekaniske test af store emner.

Endelig har centret investeret i Lindoe Welding Technology, der har enestående kompetencer i såkaldt laser-hybrid svejsning på offshore-installationer. Aktiviteten er overflyttet til et selvstændigt selskab - Lindoe Component and Structure Testing - i årets løb.

Lorc har en egenkapital på 53 millioner kroner.

Formand for bestyrelsen er tidligere Dong-direktør Anders Eldrup.

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.